Femeile au un creier mai activ decât bărbații, arată un studiu

Un studiu recent a descoperit că femeile manifestă o activitate semnificativ mai mare în mai multe regiuni ale creierului decât bărbații.

Oamenii de știință de la Clinicile Amen din California au analizat peste 46.000 de studii privind imagistica creierului, sperând să înțeleagă mai bine modul în care afecțiunile neurologice afectează diferit fiecare sex. De exemplu, bărbații prezintă un risc mai mare pentru ADHD, în timp ce femeile sunt mai predispuse la Alzheimer, depresie și anxietate.Cercetătorii au solicitat subiecților cu și fără condiții psihiatrice să efectueze sarcini cognitive sau să se odihnească în timp ce măsurau fluxul de sânge în creierul lor. Rezultatele publicate în Journal of Alzheimer’s Disease au inclus câteva diferențe interesante care par să sprijine ceea ce doamnele știu deja.

Citește și: Provoacă-ți creierul să fie mai puternic!

Femeile au manifestat mai multă activitate cerebrală în cortexul prefrontal, regiunea care se ocupă cu luarea deciziilor, concentrarea și controlul impulsurilor. Descoperirile ar putea explica de ce „manifestă mai multe puncte forte” la empatie, intuiție, colaborare și auto-control, potrivit Science Daily.

De asemenea, creierul femeilor a prezentat mai mult flux sanguin în regiunea limbică, care controlează funcțiile de bază precum foamea și setea. Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să te simți vinovată atunci când ceri ultima felie de pizza! Despre această regiune se crede că influențează și atașamentul și modul cum ne creștem copiii.

Bineînțeles, și bărbații au anumite puncte forte. Rezultatele studiului sugerează că utilizarea centrelor vizuale ale creierului este mai intensă, iar acestea se referă la modul cum creierul procesează fețele, obiectele și culorile.

O mai bună înțelegere a modului în care creierul bărbatului și al femeii sunt diferite aduce oamenii de știință un pas mai aproape de tratarea bolilor neurologice și, sperăm, îi poate ajuta să le împiedice.

Citește și: Antrenează-ți creierul cu exerciții neurobice 

 

 

*articol preluat din RedBook (autor: Caroline Picard)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.