Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Un nou studiu arată că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații pentru a avea o viață sănătoasă.

Te-ai săturat ca iubitul tău să te trezească mereu duminica pentru că se uită la clipuri pe Youtube sau la vreun serial, în timp ce tu ai vrea doar să mai dormi? Nu ești singura! Se pare că femeile chiar au nevoie de mai mult somn, arată un studiu recent.5 trucuri pentru un somn odihnitor

La studiu au participat 210 femei și bărbați de de vârstă mijlocie, iar rezultatele au arătat că lipsa somnului duce la mai multe probleme de sănătate în cazul femeilor. Cu alte cuvinte, nu suntem leneșe pentru că vrem să dormim mai mult, ci organismul nostru ne cere asta.

„Pentru femei, somnul insuficient este legat de depresie, mânie sau ostilitate”, spune profesorul Jim Horne, directorul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough.

Puiul de somn sporeste memoria si capacitatea de invatare

Și totuși, de ce lucrurile stau altfel la bărbați? Creierul lor este diferit, aparent. Dar am știut mereu asta. Bărbații sunt de pe marte, femeile de pe Venus, știi tu. Se pare că în cazul femeilor creierul este mai complex, iar din acest motiv avem nevoie de mai mult somn.

În general, femeile au nevoie de 20 de minute de somn în plus față de bărbați, dar sunt femei care au nevoie de mai mult. Fiecare organism este diferit.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.