Farmacistul de serviciu: Ce ar trebui să ştie femeile despre infecţia urinară

Care este legătura dintre consumul de lichide și sănătatea tractului urinar? Cum poți întări sistemul imunitar în lupta sa cu infecțiile? Care este recomandarea farmacistului în cazul diagnosticului de infecție urinară?

E de datoria mea, a Farmacistului de Serviciu să răspund la aceste întrebări, mai ales că, de data aceasta recomandarea mea are la baza o experiență proprie.

Vreau să abordez acest subiect pentru că de curând bunica mea a avut o infecție urinară destul de agresivă. Desigur, și vărsta își spune cuvântul în acest caz, iar factorii externi au o legătură extraordinară asupra apariției acesteia.

Urinările dese, senzația de usturime și durerile din zona pelviană sunt doar câteva simptome care au dus la apariția unei perioade dificile pentru întreaga familie.

Menopauza și schimbările hormonale apărute odată cu aceasta duc la apariția colonizarii bacteriilor Enterobacteriaceae în special a bacteriei Escherichia Coli fapt ce a contribuit la diagnosticul de infecție urinară pe care bunica l-a avut și care, din pacate recidiveaza și duce la nopți nedormite și stres.

Însă mă bucur că am descoperit un produs natural ce a ajutat-o și în cazul recurenței infecției urinare (aspect foarte important mai ales în cazul persoanelor mai în vărstă). Lichidele de asemenea au ajutat-o, așa că i-am făcut câteva ceaiuri și am rugat-o să se hidrateze cat mai mult.

Tu știi ce lucruri te fac să fii mai aproape de o infecție urinară? Lucrurile pe care, probabil le faci foarte des.

Din pacate femeile sunt predispuse la apariția infecției urinare mult mai des decât bărbații deoarece anatomia aparatului urinar feminin este caracterizată de dimensiunea redusă a ureterei, iar acest lucru facilitează pătrunderea agenților patogeni.

Iată care sunt lucrurile realizate de femei foarte des care pot duce la apariția infecției urinare

 • Purtarea blugilor foarte strânși, aceștia nu vor lăsa pielea să respire și vor crea umiditate locală
 • Lenjeria intimă poate duce la apariția infecției urinare (de preferat să fie de bumbac)
 • Piscinele nedezinfectate
 • Folosirea WC-urilor publice
 • Schimbările hormonale date de sarcină sau intrarea la menopauză

Cu cât acordam atenție sporită acestor factori cu atât vom fi mai sănătoase,  la fel va fi și aparatul nostru urinar.

Haideți să învățăm mai multe despre această infecție.

Ce este infecția urinară?

Infecția urinară reprezintă contaminarea uretrei cu o bacterie ce penetrează organele aparatului urinar.

Uretra vezica dar și tractul urinar inferior sunt cele mai vizate în cazul acestor infecții urinare.

Care sunt factorii de apariție ai infecției urinare?

 • Consumul scăzut de lichide
 • Imunitatea scăzută
 • Diabetul
 • Sexul neprotejat
 • Schimbarea partenerului sexual des
 • Sarcina
 • Menopauza
 • Disfuncțiile congenitale
 • Litiaza
 • Prezența sondelor urinare

Câte tipuri de infecții urinare există?

Așa cum deja ați aflat, contaminarea uretrei duce la apariția acestei infecții . Există 3 tipuri de infecții urinare:

Uretita – infecția se produce la nivelul uretrei și se caracterizează prin senzația de urinare frecventă, usturime la urinare

Cistita – bacteriile urcă în vezica urinară. Se caracterizează prin urinări frecvente, dureroase, sânge în urină, presiune și disconfort în partea inferioară a abdomenului. Poate apărea febra.

Pielonefrita – bacteriile urca până la rinichi. Rămâne senzația de urinare frecventă, apar durerile de spate, febra, frisoane, stăre de greață și vomă.

Recidiva infecțiilor urinare – atenție sporită

Un lucru important de care trebuie să țineți cont dacă vă confruntați cu această problemă, este capacitatea infecției de a reapărea, chiar dacă aceasta a fost tratată.

Diagnosticul de infecție urinară este dat exclusiv de medic după observarea rezultatului analizelor.

În cazul reapariției infecției, se va iniția un tratamentul de întreținere cu ajutorul produselor cu efect antimicrobian. Acest tratament este recomandat să se urmeze un timp îndelungat, de obicei între 3- 6 luni.

Important: În cazul recidivei  ANTIBIOTICELE NU REZOLVĂ PROBLEMA.

Este recomandat să se înceapă un tratament pe bază de produse antimicrobiene care să curețe tractul urinar și care să nu atace stomacul, rinichii sau flora intestinală așa cum o fac antibioticele.

Află de ce trebuie să iei în serios recurența infecției urinare de AICI

RECOMANDAREA FARMACISTULUI

Ce recomand pacienților mei? Recomand ceea ce le-aș recomanda persoanelor dragi mie. În primul rând să se adreseze doctorului pentru stabilirea diagnosticului exact. Apoi, când bunica mea s-a confruntat cu această problemă, am ales un produs pe bază de merișor și d-manoză deoarece este o iubitoare a tratamentelor cu origini naturale.

În acest moment, există soluții în farmacii care iti pot fi de ajutor in cazul unui diagnostic de infectie urinara. Administrate corespunzător pot da rezultate rapide și eficiente. În activitatea mea de farmacist, prefer să îndrum pacienții către variantele 100% naturale.

Tratamente ce nu vor afecta stomacul sau flora intestinală.

Ce ar trebui să conțină un supliment alimentar care să poată fi inclus în tratamentul integrativ al infecțiilor urinare?

Merișor – împiedica bacteria E. coli să adere de pereții structurilor aparținând tractului urinar. Determină scăderea pH-ului urinei, ceea ce are ca efect producerea unui mediu uşor acid în care agenţi patogeni se multiplică mai greu.

D-manoza și extractul de merișor blochează agenții patogeni și le împiedică adeziunea la peretele tractului urinar, eliminandu-i astfel odată cu urina

Vitamina C – pentru întărirea capilarelor sistemului sanguin

Aceste ingrediente m-au ajutat sa iau decizia asupra suplimentului alimentar pe care l-am recomandat bunicii mele –Uro-Care de la Secom.

Preluare de pe http://farmacistuldeserviciu.ro.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.