Factori de risc pentru cancerul de san

Statisticile referitoare la cancerul mamar nu sună prea bine: una din opt femei dezvoltă cancer la sân. Din fericire, anumiţi factori de risc pot fi controlaţi, astfel încât şansele ca şi tu să te îmbolnăveşti să fie mai mici.

Unul dintre factorii de risc este greutatea. Estrogenul este produs de celulele adipoase; cu cât mai multe celule adipoase ai, cu atât mai mult estrogen va produce organismul tău, iar excesul de estrogen poate duce la apariţia tumorilor. 

De asemenea, contează şi cât de subţire este talia ta, nu numai cât cântăreşti. Un studiu recent arată că cel mai important factor care declanşează apariţia cancerului la sân la femeile ce încă nu au intrat la menopauză este talia ce s-a mărit în ultimii ani. După ce ai aflat asta, mai ai nevoie de un motiv pentru a avea un corp suplu şi sănătos?

Îţi poţi păstra corpul suplu făcând tot felul de exerciţii fizice, activitatea fizică fiind importantă dacă vrei să eviţi cancerul. Mişcarea în aer liber este cea mai recomandată şi trebuie să porţi o bustieră sport care să îţi suporte sânii în timp ce îi lasă, totuşi, să se mişte liber.

Este recomandat şi să eviţi consumul de alcool în exces, multe studii arătând că dacă nu o faci în perioada dintre prima menstruaţie şi prima sarcină, îţi poţi mări şansele de apariţie a cancerului.

Şi de alimentaţie trebuie să ţii cont. Multe studii sugerează că dacă renunţi la carne roşie şi consumi mai multe fructe şi legume, celulele canceroase nu se dezvoltă atât de bine. În plus, poţi preveni apariţia cancerului dacă limitezi consumul de zahăr şi de lactate.

Nu în ultimul rând, poţi evita apariţia cancerului dacă ai o viaţa sexuală activă. Ce veste bună, nu crezi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.