Exercitii pentru fund rotund si ferm

Ridicari de picior cu gantera

(1) Stai in patru labe cu o gantera de maxim 1,5 kg (sau o sticla de 500 ml cu apa) intre coapsa si gamba piciorului drept. Flexeaza si pune in pamant genunchiul drept, peste gamba stanga. Aseaza antebratul stang pe podea, cu palma in sus, si indoaie cotul drept.

(2) Impinge-te in sus, indreptand bratele si ridicand piciorul cu gantera pana ajunge sa formeze un unghi de 90 de grade intre coapsa si gamba. Revino la pozitia de start.

  • Mai ai de facut inca 30 de repetari pe dreapta, apoi schimba partea.

Ridicari de picior cu gamba in exterior

(1) Stai in patru labe, cu gantera fixata intre coapsa si gamba piciorului stang. Roteste in exterior piciorul stang.

(2) Ridica stangul in sus, pana formeaza un unghi de 90 de grade intre coapsa si gamba.

  • Mai ai de facut 30 de repetari si apoi schimba partea.

Ridicari brat – picior opus

(1) Stai in patru labe, cu piciorul drept flexat in asa fel incat gamba sa fie orientata in exterior, iar mana stanga, cea cu gantera, sa fie intinsa in spate (putin in lateral) cu dosul palmei in sus.

(2) Ridica piciorul drept in asa fel incat sa fie in prelungirea trunchiului, indoaie genunchiul si apropie mana cu gantera de varful labei piciorului (cat poti tu de mult).

  • Mai ai inca 30 de repetari, apoi schimba partea.

Mentineri pe o parte

(1) Stai pe genunchi si maini, apleaca-te in dreapta, ridica mana stanga cu gantera si sprijina greutatea in spatele soldului stang – genunchiul stang se va ridica natural de pe podea.

(2) Ridica dreapta in sus catre tavan. In acelasi timp, intinde piciorul drept in prelungirea trunchiului. Revino la start.

  • Mai ai inca 30 de repetari, apoi schimba partea.

Pentru tonifiere rapida

Daca vei face exercitiile folosind o gantera de 1,5 kg sau o sticla de apa de 500 ml, vei arde mai multe calorii si iti vei tonifia muschii mai rapid!

  • Aceste exercitii sunt recomandate de Tracy Anderson, antrenoarea de fitness care "sculpteaza" trupurile unor celebritati ca Emily Blunt sau Gwyneth Paltrow. Ia notite de pe site-ul www.tracyandersonmethod.com!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.