Esti tot timpul obosita?

Nu ȋntotdeauna este vorba de faptul că nu dormi destul, există multe alte motive care pot determina starea ta constantă de oboseală.

Ţi le dezvăluim pe cele mai frecvente:Nu bei destulă apă
Cu toate că nu ţi se pare la fel de important, privarea de apă te face la fel de apatică şi extenuată ca atunci când te privezi de mâncare. Să-ţi explic ce-i faci corpului tău când nu bei apă: din cauza deshidratării, sângele se ȋngroaşă, iar inima funcţionează mai lent, reducând viteza cu care nutrienţii şi oxigenul ajung la organe şi muşchi.
Nu uita, vara este vital să bei cel puţin porţia de 2 litri de apă pe zi.

Nu ai un aport suficient de fier
Dacă ţi se pare că mai tot timpul te comporţi şi te simţi ca şi cum ai fi la PMS este foarte probabil ai o deficienţă acută de fier.
Mănâncă mai multă carne de vită, tofu, ouă, spanac şi broccoli, nuci şi fasole şi combină-le cu alte legume şi fructe cu multă vitamina C pentru ca vitaminele şi mineralele să fie absorbite rapid ȋn sânge.
Apropo, tot din cauza deficienţei de fier este posibil să ai o menstruaţie anormal de abundentă.

Surse neobisnuite ale oboselii

Sari peste micul dejun
Dacă nu ştiai, 70% din aportul zilnic de energie se datorează micului dejun. De aceea este foarte important să-ţi ȋncepi ziua cu alimente sănătoase şi nutritive, care să te ajute să dai gata tot ce ai de făcut ȋn ziua respectivă.
Prepară-ţi smoothie-uri cu proteină din soia sau zer sau cu iaurt, frunze verzi, fructe de pădure şi miere sau muesli cu lapte, fructe şi miere.

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise