Este laptele cu continut scazut de grasimi nesanatos?

David Ludwig, cercetător şi pediatru de la Universitatea Harvard, a publicat recent în Journal of the American Medical Association Pediatrics un studiu referitor la băuturile ce conţin îndulcitor. Se ştie deja că aceşti îndulcitori pot duce la apariţia diabetului, a obezităţii şi a durerilor legate de diferite inflamaţii atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.

Din cauza acestui lucru, mulţi doctori recomandă să nu consumăm astfel de produse, însă mulţi dintre ei ignoră, din păcate, laptele cu conţinut scăzut de grăsimi. Mai mult, unii nutriţionişti chiar sunt de părere că ar trebui să consumăm 3 căni de lapte pe zi. 

Recomandarea de a consuma trei căni de lapte cu conţinut scăzut de grăsimi pe zi este poate sfatul pe care doctorii îl dau cel mai des în ultima jumătate de secol”, spune Ludwig. „Astfel, oamenii consumă miliarde de litri de lapte de an, cel mai probabil în ipoteză că oasele lor nu ar rezista fără el.

Din punctul său de vedere, atunci când doctorii şi nutriţioniştii ne recomandă să consumăm acest tip de lapte, ei de îndeamnă de fapt să consumăm fără să vrem un produs cu mult îndulcitor adăugat. Oricum, laptele degresat sau cel cu gust de ciocolată, banane etc nu sunt în niciun fel mai sănătoase, pentru că grăsimile sunt pur şi simplu înlocuite cu cantităţi mari de îndulcitori periculoşi.

Grăsimile saturate au fost văzute timp de zeci de ani ca un personaj negativ, însă un studiu publicat acum patru ani a arătat că de fapt nu există nicio dovadă semnificativă pentru a concluziona că o dietă bogată în grăsimi saturate poate fi asociată cu un risc mai mare de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a celor coronariene.

Pe lângă acestea, laptele nedegresat are anumite beneficii pentru sănătate. În starea sa pură (crud, organic, provenind de la vaci hrănite sănătos), laptele nedegresat ajută la sănătatea inimii, controlează diabetul, ajută vitaminele să fie asimilate de corp şi ajută chiar şi în pierderea de greutate. Din păcate, aceste beneficii nu se aplică şi în cazul laptelui din magazin.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.