Efectele secundare ale contraceptivelor

Pilula

Iti poate face pielea mai sensibila la razele soarelui, deci vei fi mai predispusa arsurilor solare intr-un timp mai scurt decat ti s-ar intampla in mod obisnuit. Foloseste lotiune cu factor de protectie solara (FPS) mare, nu doar pe plaja, ci ori de cate ori iesi din casa.

Plasturele

Un studiu despre plasturii contraceptivi a relevat faptul ca riscul de ineficienta al acestora creste usor in cazul femeilor care cantaresc peste 90 de kilograme.

Depo-Provera

Un studiu recent a dezvaluit ca femeile care primesc aceasta doza (progesteron injectabil la fiecare trei luni) iau in greutate aproape cinci kilograme, in decursul a trei ani.

Nuvaring

Femeile care folosesc acest inel contraceptiv hormonal s-au plans de o scurgere vascoasa, alba. Este inofensiva, dar suparatoare.

Implanon

Implantul contraceptiv cu progestativ are marimea unui betigas de chibrit si este „montat” sub pielea unui brat, dar unele femei care l-au folosit au reclamat faptul ca ulterior au ramas cu cicatrici mici.

Prezervative/ lubrifianti cu nonoxinol-9

Daca prezervativele sau lubrifiantii pe care ii folosesti contin un spermicid numit nonoxinol-9, arunca-i la gunoi! Intr-adevar, aceasta substanta face ce promite adica „omoara” sperma – insa, conform unor studii, nu doar sperma e cea atacata, ci si tesutul vaginal (care este foarte fin si predispus la inflamare), ceea ce te face mai vulnerabila la bolile cu transmitere sexuala.

„Spermicidul are o baza chimica, asa ca nu e de mirare ca poate face si rau”, explica dr. Anne E. Burke, profesor asistent de obstetrica-ginecologie la Johns Hopkins University School of Medicine.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.