Efectele hormonilor asupra frumusetii

Hormonii sunt substanţe chimice de mai multe tipuri şi cu diferite funcţii, fiind foarte importanţi în funcţionarea corectă a organismului nostru. Din păcate, uneori aceştia devin duşmanii noştri, aducând modificări neplăcute frumuseţii noastre.

Iată câteva dintre cele mai comune efecte pe care hormonii le au asupra frumuseţii:Hormonii sunt motivul pentru care în pubertate apare acneea, dar şi mulţi adulţi se confruntă cu această problemă. Cauza este simplă: din cauza hormoniilor, glandele ce produc ulei îşi măresc volumul, iar acest lucru încarcă pielea, iar bacteriile încep să îşi facă de cap. Înainte de a cumpăra tot felul de tratamente scumpe pentru acnee, fă o vizită medicului pentru a afla dacă nu cumva ai o dereglare hormonală.

Pielea uscată. Este necesar să ne hidratăm pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, dar uneori observăm că aceasta prezintă o uscare excesivă şi chiar începe să ne mănânce. Una dintre probleme poate fi hipotiroidismul (glanda tiroidă nu produce destui hormoni).

Tot hipotiroidismul poate fi vinovat şi pentru unghiile care se rup uşor şi pierderea părului.

Un alt efect neplăcut pe care hormonii îl au asupra frumuseţii noastre este creşterea în greutate. Sigur ai auzit vreodată o femeie mai… plinuţă spunând că nu cantitatea de mâncare consumată şi lipsa sportului sunt problema ei, ci hormonii. Ei bine, uneori acest lucru este adevărat. Hormonul de stres al corpului, numit cortizon, îi transmite organismului că urmează o perioadă dificilă, iar acesta se poate „gândi” la foamete. Astfel, corpul nostru începe să facă depozite de masă corporală.

BONUS: De data aceasta nu este vorba chiar de frumuseţe, dar un efect major cu care mare parte dintre noi ne confruntăm este nesuferitul sindrom premenstrual. Din cauza hormoniilor implicaţi în ciclul menstrual, apar mai multe probleme: sensibilitatea sânilor, oboseala, scăderea libidoului, durerea de cap, pofta de mâncare exagerată, irascibilitatea, anxietatea, depresia, scăderea atenţiei şi multe altele.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.