Edward Norton, ambasadorul ONU al bunavointei pentru protejarea biodiversitatii

In timpul unei ceremonii la care a participat si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, Edward Norton a declarat ca spera sa se poata folosi in viitor de celebritatea sa pentru a atrage atentia asupra idealurilor si programelor pentru mediu ale organizatiei.

„Ambasadorii bunavointei pot juca un rol important in promovarea acestor tipuri de actiuni eficiente pe care ONU incearca sa le implementeze pe plan mondial”, a declarat actorul american.

Edward Norton s-a implicat in ultimii ani in mai multe proiecte de conservare a naturii, in calitate de membru in consiliul de administratie al unui fond pentru protectia naturii din Africa, Masai Wilderness Conservation Trust, si participand la lansarea unei retele sociale, Crowdrise, ce promoveaza participarea la actiuni de caritate.

In noua sa calitate de ambasador al bunavointei, actorul american se va implica in proiectele concepute de Conventia Organizatiei Natiunilor Unite pentru diversitate biologica (CBD), pentru a pune accentul asupra „crizei biodiversitatii” si pentru a-i determina pe liderii mondiali sa ia masurile potrivite pentru protejarea mediului inconjurator.

ONU a anuntat ca 2010 este Anul international al biodiversitatii, iar sefii de stat si de guverne vor discuta despre problemele de mediu in cadrul unei reuniuni la nivel inalt, in luna septembrie, cu ocazia Adunarii generale anuale a Natiunilor Unite.

Edward Norton este un actor american, cunoscut pentru roluri in filme precum „The Incredible Hulk”, „Iluzionistul”, „Valul pictat”, „Frida” si „Fight Club”.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.