Eco-trucuri de frumusete

By  | 

Probabil ca ai facut deja o schimbare majora in viata ta, devenita dintr-odata mai… verde! Daca e asa, poate ca ar fi momentul sa mergi mai departe: catre obiceiurile tale cosmetice. Ti-ai fi imaginat vreodata ca uscatorul de par consuma 1.500 de wati pe ora, adica mai mult chiar decat aerul conditionat? Da, e timpul sa faci economie, dar nu te speria. Nu atentam la obiceiurile tale de frumusete. Iti oferim doar cateva eco-alternative.

Refa proviziile (naturale!) de cosmetice

Produsele organice cresc fara pesticide, departe de acele substante ce se pot strecura usor in sol si apoi direct in pielea ta.

 • Cauta cosmeticele ce includ peste 95% ingrediente organice si fa-ti plinul ori de cite ori ai ocazia. De asemenea, alege intotdeauna ambalaje refolosibile. Verifica pe spatele cutiei sau tubului daca au semnul de reciclabil.
 • Poti opta foarte bine si pentru produse cosmetice cu rezerve pentru reumplere. De altfel, noua ta atitudine eco face bine si la portofel, pentru ca vei scapa mai ieftin!

Foloseste eco-uscatorul

Crede-ne ca sint si alte metode de a-ti usca parul in afara celor care iti maresc exponential factura la curent! Sarah Potempa, stilista de la Hollywood, a gasit o solutie simpla, eco-friendly, pentru coafuri sexy!

Ca sa grabesti uscarea, iata ce ai de facut:

 • Preseaza usor un prosop pufos pe parul umed.
 • Pune la radacini putina crema antielectrizare sau o spuma care da volum parului fin
 • Apoi piaptana suvitele pina la virfuri.
 • O bentita de bumbac sau o esarfa va tine firele la locul lor in timp ce acestea se usuca.

Ratia de apa… calda

Ti-ai propus sa iesi invingatoare din maratonul dusurilor? Afla ca ai nevoie de tone de apa si de energie la greu, pentru incalzire. Astazi, noile modele de baterii folosesc 10 litri de apa pe minut, insa cele mai vechi pot depasi aceasta limita. Asadar, asigura-te ca ai la baie o instalatie ultramoderna sau incearca sa faci dusuri rapide, cu apa calduta.

 • Nu uita ca, atunci cind stai sub jet de apa fierbinte prea mult, pielea se usuca.
 • Opreste apa atunci cind te razi (asa nu risti sa aluneci!). Si daca vrei cu adevarat economie, mai bine intrati amindoi sub dus!

Gindeste de 2 ori si arunca o singura data!

De vreme ce multe dintre ambalaje nu sint biodegradabile, te sfatuim sa alegi cu grija ce produse folosesti.

 • Investeste in cosmetice cu ambalaje special create pentru reumplere: parfumuri, farduri sau aparate de ras cu rezerve. Astfel poti spune ca ai contribuit si tu la salvarea planetei de tonele de material plastic ce se arunca anual in intreaga lume.
 • Sau, mai poti face ceva: sa-ti cumperi casete de machiaj ce includ fardurile de pleoape, pe cel de obraz, ba chiar si citeva nuante de ruj.

Da parului volum fara sa arzi sigurantele!

Poti avea onduleuri supersexy si fara sa scoti la inaintare sculele de coafat, mari consumatoare de energie.

 • Dimineata, aplica putina spuma pe suvitele umede, rasuceste-le in trei cocuri joase si prinde-le cu agrafe speciale.
 • Apoi seara, cind trebuie sa mergi la party, desfa agrafele si piaptana parul ca sa obtii bucle naturale, lejere.

Iata – fara ondulator, fara bigudiuri si fara o tona de fixativ!!!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *