E oficial: selfie-urile sunt mai mortale decat rechinii

Duck face-ul a cauzat mai multe morți anul acesta decât prietenii noștri cu aripioare.

Decesele legate de selfie-uri au depășit numeric numărul de atacuri fatale ale rechinilor de anul acesta și, având în vedere ce imagine proastă au rechinii în presă, am fost cam surprinse aflând acest lucru.Potrivit rapoartelor, incidentele legate de selfie-uri au luat deja cel puțin 12 vieți până acum, anul acesta, spre deosebire de morțile provocate de atacuri ale rechinilor, doar 8 la număr.

Deși aceste numere sunt destul de mici, moartea provocată de selfie poate fi prevenită, motiv pentru care totul este cu atât mai șocant.

Ultima persoană care a murit din cauza selfie-urilor a fost un turist japonez în vârstă de 66 de ani care a căzut pe scări la Taj Mahal după ce a suferit un atac de cord, totul în timp ce încerca să facă selfie-ul perfect.

Aceste incidente au determinat deja guvernul rus să atragă atenția asupra pericolelor selfie-urilor cu ajutorul posterelor care să ilustreze riscurile.

Având în vedere că cele mai multe morți provocate de selfie-uri implică accidente de mașină, lovituri de tren, căderi sau fotografii alături de animale periculoase, credem că un poster e un avertisment destul de bun. Pe postere mai apar și imagini cu sol instabil sau stânci.

Și în România au avut loc morți produse de selfie-uri. În urmă cu câteva luni, o adolescentă s-a urcat pe un tren pentru a face selfie-ul perfect și a murit electrocutată.

Oare e timpul să introducem lecții de „selfie în siguranță” în programa școlară?

 
*articol preluat de pe Cosmopolitan Australia

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise