E normal sa ai aceste simptome in acea perioada a lunii?

Aceste simptome sunt printre cele mai comune în perioada menstruației. Nu-ți face griji, sunt absolut normale.

Dureri de cap

Din cauza nivelului foarte scăzut de estrogen – care în mod normal reglează secreţia anumitor substanţe chimice din creier – în perioada asta eşti predispusă la migrene. Ia analgezice imediat ce simţi primul semn de disconfort şi, dacă durerea nu dispare, mergi la doctor. El îţi va prescrie un anticoncepţional care să menţină nivelul estrogenului constant pe toată durata lunii.

E totul în regulă cu vaginul tău?

Nesiguranţă în mişcări

Te tot loveşti de lucruri prin casă? Nu, nu e imaginaţia ta de vină! Studiile pe atlete au demonstrat că performanţele lor tind să fie modeste în timpul ciclului, ceea ce indică faptul că femeile chiar sunt mai stângace la menstruaţie. Explicaţia ar putea fi că picioarele sunt mai umflate decât de obicei şi eşti mai puţin sigură pe ele.

Confuzie

Ai senzaţia că eşti în ceaţă… la figurat? Este absolut normal şi ţi se poate întâmpla la sfârşitul ciclului. Cauza: fluctuaţia estrogenului şi progesteronului din sânge îţi afectează capacitatea de a gândi clar.

Ochi uscaţi

Multe reprezentante ale sexului frumos se plâng că au usturimi oculare, ba chiar că nu au lacrimi deloc în perioada asta. Din nou, vina este a estrogenului foarte scăzut – hormonul are rolul de a echilibra nivelul de hidratare a organismului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.