Dusurile fierbinti nu sunt HOT

Nu-i nimic mai plăcut decât să te relaxezi seara cu un duș fierbinte. Însă, dacă ții la sănătatea pielii tale, ar trebui să renunți la acest obicei.

Poate nu vrei să auzi asta, dar apa foarte fierbinte îți usucă în exces pielea, lăsând-o fără bariera protectoare a uleiurilor naturale proprii. Elizabeth Tanzi, dermatolog și co-director al Washington Institute of Dermatologic Laser Surgery, spune că obiceiul dușurilor fierbinți prelungite – mai ales seara – cauzează deshidratarea pielii și apariția roșeții și mâncărimilor. Joanna Vargas, estetician și guru al îngrijirii pielii, spune că secretul unui ten sănătos pe timp de iarnă este dușul cu apă călduță, în niciun caz fierbinte. ”Nu sta în duș mai mult de cinci minute, folosește gel de duș în loc de săpun și aplică o loțiune hidratantă imediat ce ai ieșit din baie (nu mai târziu de trei minute), ca să te asiguri că hidratezi corect pielea”, adaugă ea.Lucruri banale care iti distrug pielea

Știu că-i dificil să renunți la momentul tău de confort, dar beneficiile dușului cu apă moderat de caldă/spre rece sunt numeroase. Secretul e să nu transformi dușul într-un moment de tortură. Fă-o treptat, scăzând temperatura grad cu grad, până ce te vei obișnui. Când vei vedea rezultatele, nu vei mai vrea să te întorci la apa fierbinte.

Secretul pielii fericite

Fierbe timp de cincisprezece minute o oală de apă în care adaugi o mână de frunze de mușețel și una de rozmarin. Scurge ceaiul rezultat și adaugă-l în apa din cadă. Roșeața va dispărea peste noapte!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise