Dormitul cu televizorul pornit este nociv pentru sanatate

Obișnuiești să adormi mereu cu televizorul deschis? Încetează să faci asta chiar din această seară, este foarte nociv pentru sănătatea ta!

Trebuie să recunoaștem că și noi mai facem asta uneori… Avem chef să ne uităm puțin la un film sau serial până adormim, dar ne trezim peste câteva ore și realizăm că am uitat să închidem televizorul. Eh, și ce facă, nu s-a consumat atât de mult curent! Totuși, nu asta e problema. Se pare că, atunci când adormi cu televizorul deschis, sănătatea noastră are de suferit.5 trucuri pentru un somn odihnitor

De ce nu e bine să adormim cu televizorul deschis?

Oamenii sunt făcuți să doarmă pe întuneric. Atunci când se face lumină afară, corpul nostru știe că trebuie să se trezească. Lumina produsă de televizor, deci, ne poate da organismul peste cap, creierul începând să fie confuz. Astfel, nu putem ajunge în acea stare de somn profund și odihnitor.

Pe aceeași idee, nu e ok nici să ne verificăm telefonul noaptea. Dacă te mai scoli în mijlocul nopții și vrei să vezi ce oră este, mai bine cumpără-ți un ceas digital pe care să-l pui la vedere.

De ce ai insomnii?

Universitatea de stat Ohio a făcut un studiu în acest sens, folosind hamsteri. O parte din ei au fost lăsați să doarmă în întuneric, iar ceilalți au fost lăsați lângă o lumină asemănătoare cu cea produsă de televizor. Rezultatele sunt destul de interesante: cei din urmă au început să își piardă starea de bine, unii ajungând chiar să fie deprimați.

În concluzie, închide mereu televizorul înainte de culcare! Dacă nu faci asta, cel puțin programează-l să se închidă singur în jumătate de oră.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise