Documentarul eco “The Idiot Cycle”, premiat la festivalul Document.Art (VIDEO)

By  | 

Documentarul, in regia lui Emmanuelle Schick Garcia, este povestea comunitatilor afectate de substantele chimice existente in aerul pe care il respira, hainele pe care le poarta, mancarea pe care o consuma si nu numai.

Producatoarea de origine canadiana a stat de vorba cu persoane din diferite tari, din America si Europa, care s-au imbolnavit din cauza emisiilor chimice si cu producatori de cereale modificate genetic. Documentarea peliculei a durat cinci ani, iar filmarea propriu-zisa a durat doua luni si jumatate.

“De exemplu, banii de pensii ai canadienilor sunt investiti in biotehnologii, deci guvernul nu le poate lasa sa pice. De asemenea, 17% din banii de pensii din Marea Britanie sunt investiti in British Petroleum. Asadar, guvernele vor ca aceste companii sa aiba succes, chiar si cu pretul sanatatii noastre”, a explicat Emmanuelle Schick Garcia.

Regizoarea a anuntat ca documentarul va fi disponibil incepand cu 20 octombrie pe site-ul japanesepopsongs.com.

In cadrul festivalului Document.Art, organizat de Asociatia Romana de Film “Document.Art.”, cu sprijinul Primariei orasului Otopeni, au fost proiectate 45 de filme documentare pentru competitie.

Marele premiu, a celei de a XIV-a editii a Festivalului International de Film “DOCUMENT.ART” a fost atribuit de juriu filmului “Riduri si Vise” (WRINKLES AND DREAMS) in regia Georgiei Petrali, Grecia, 2008.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *