Documentarul eco “The Idiot Cycle”, premiat la festivalul Document.Art (VIDEO)

Documentarul, in regia lui Emmanuelle Schick Garcia, este povestea comunitatilor afectate de substantele chimice existente in aerul pe care il respira, hainele pe care le poarta, mancarea pe care o consuma si nu numai.

Producatoarea de origine canadiana a stat de vorba cu persoane din diferite tari, din America si Europa, care s-au imbolnavit din cauza emisiilor chimice si cu producatori de cereale modificate genetic. Documentarea peliculei a durat cinci ani, iar filmarea propriu-zisa a durat doua luni si jumatate.

„De exemplu, banii de pensii ai canadienilor sunt investiti in biotehnologii, deci guvernul nu le poate lasa sa pice. De asemenea, 17% din banii de pensii din Marea Britanie sunt investiti in British Petroleum. Asadar, guvernele vor ca aceste companii sa aiba succes, chiar si cu pretul sanatatii noastre”, a explicat Emmanuelle Schick Garcia.

Regizoarea a anuntat ca documentarul va fi disponibil incepand cu 20 octombrie pe site-ul japanesepopsongs.com.

In cadrul festivalului Document.Art, organizat de Asociatia Romana de Film „Document.Art.”, cu sprijinul Primariei orasului Otopeni, au fost proiectate 45 de filme documentare pentru competitie.

Marele premiu, a celei de a XIV-a editii a Festivalului International de Film „DOCUMENT.ART” a fost atribuit de juriu filmului „Riduri si Vise” (WRINKLES AND DREAMS) in regia Georgiei Petrali, Grecia, 2008.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.