DIY T-shirt: Tricou punk-rock cu spatele decupat

Iată cum poţi să-ţi creezi cel mai cool tricou, fără ac şi aţă, doar cu ajutorul unei foarfece şi al unei… cărţi!

Cele mai multe tricouri nu ies cu nimic în evidenţă când sunt privite din spate. Ei bine, poţi foarte simplu să schimbi asta şi să transformi spatele tricourilor tale în ceva cu adevărat demn de admirat! Ai nevoie doar de o foarfecă bine ascuţită şi de o… carte!Pas 1: Alege un tricou nu foarte larg şi care să nu fie decoltat în spate sau aibă vreun model. Îndoaie-l pe lungime, astfel încât umerii să fie aliniaţi şi aşezaţi unul peste celălalt. Întinde tricoul astfel îndoit pe masă, având grijă să nu aibă cute. Vei lucra doar pe spatele tricoului, tăind simultan prin cele două straturi de material suprapuse.

Pas 2: Ia o carte (poţi folosi la fel de bine o riglă) şi poziţioneaz-o pe tricou în formă de „backslash” (\), o linie înclinată care începe de la guler şi se termină undeva sub mânecă (vezi video de mai jos).

Pas 3: Taie cu foarfeca linii orizontale, la distanţă de 1-2 cm, pe toată lungimea cărţii. Prima tăietură, cea de sus, de la nivelul gulerului, va fi mai scurtă, iar următoarele vor deveni din ce în ce mai lungi.

Pas 4: Poziţionează cartea, începând de la ultima tăietură, în formă de „backlash” inversat (/), astfel încât marginea ei să formeze un V culcat (spre stânga) cu linia descrisă de tăieturile făcute mai sus.

Pas 5: Repetă pasul 3, tăind linii orizontale la distanţă de 1-2 cm, pe toată lungimea cărţii. De data aceasta, tăieturile vor descreşte – prima va fi cea mai lungă, ultima cea mai scurtă.

Pas 6: Desfă tricoul. Pe spate, vei avea un romb format din tăieturi orizontale. Poţi să porţi tricoul chiar şi aşa, arată destul de interesant, dar dacă vrei ceva şi mai cool, treci la pasul următor.

Pas 7: Întinde tricoul pe masă. Ia a doua fâşie din spatele tăiat şi trece-o pe sub prima fâşie, trăgând-o în jos cu degetul (vezi video). Ia a treia fâşie şi trece-o pe sub cea pe care o ţii în mână şi tot aşa, până ajungi la ultima fâşie. Pe aceasta o tai şi o legi într-un nod bine strâns.

Ai obţinut astfel un al doilea model de tricou, cu spatele decupat în formă de romb mai alungit în partea de jos. Este inedit, cool şi sexy, deoarece îţi descoperă spatele. Dacă vrei un model şi mai complex, repetă pasul 7, doar că de data aceasta, după ce treci fâşia prin spatele celeilalte, răsuceşte-o cu degetul (vezi video). La final, vei avea un tricou nu doar cu tăieturi, dar şi cu împletituri. Va deveni preferatul tău pentru cele mai chic ţinute punk-rock!

Etichete: DIY
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise