Dinți albi în 10 pași simpli

Zâmbetul este arma secretă în obţinerea succesului; fără el, toate celelalte atuuri îşi pierd din importanţă.Iată zece reguli simple şi eficiente pentru a avea dinți albi!

 

1 Adoptă o dietă pentru… dinţi albi ! Da, ceea ce consumăm zi de zi ne poate împiedica să zâmbim. Nu doar cafeaua, ceaiul negru şi ţigările schimbă culoarea dinţilor. Raţionamentul e simplu : dacă ceea ce urmează să mănânci sau să bei are o culoare închisă, se « imprimă » pe dantură. Aşadar, la cât mai puţină cola, sucuri din legume sau fructe închis-colorate. Pentru a preveni pigmentarea danturii, spală-ţi dinţii imediat sau, dacă nu ai periuţa la îndemână, mănâncă un măr, un morcov sau popcorn.

 

2 Două minute de periaj ! Cercetătorii britanici susţin că atât este necesar să ne spălăm dinţii pentru a ne asigura că toate impurităţile şi resturile alimentare sunt îndepăratate de pe dinţi şi limbă.

 

3 Nu-ţi folosi dinţii pe post de… foarfece. Poate că nici n-o faci conştient ! Rupi o aţă, o bucată de bandă adezivă, o etichetă… şi-apoi te-ntrebi cum de au apărut fisuri pe dinţi sau de ce medicul ţi-a spus că smalţul e pe alocuri « sărit ».

 

4 Un ceai pe zi ţine stomatologul departe. Unele ceaiuri conţin floruri, ingrediente prezente şi în pastele de dinţi. De asemenea, flavonoizii din ceaiuri previn depunerea de bacterii pe dinţi şi întârzie apariţia unor eventuale carii, spun cercetătorii. Evită-le pe cele colorate (de fructe sau negru), care pot dăuna strategiei tale pentru dinți albi.

 

5 Măreşte consumul de calciu.  Dinți albi înseamnă dinți sănătoși. Nu doar sistemul osos are nevoie de calciu, ci şi dantura. Impune-ţi să consumi zilnic un iaurt degresat, care-ţi va ajuta deopotrivă la menţinerea greutăţii.

 

6 Reînoieşte-ţi periuţa! La fiecare trei luni, e necesar să schimbi periuţa de dinţi sau rezerva periuţei electrice. Dacă e foarte uzată, o poţi schimba şi mai devreme; acesta poate fi un semn că periajul este prea violent, lucru nerecomandat de specialişti.

 

7 Bea doi litri de apă pe zi. Mai precis, câte un pahar pe oră în timpul programului de la serviciu. Nu doar slăbirea sau hidratarea ar trebuie să te convingă că e obligatoriu să bei apă, ci şi sănătatea danturii. Bacteriile care se depun pe dinţi vor fi astfel « înecate » iar dinţii tăi vor fi tot mai albi.

 

8 Alege o pastă de dinţi care albeşte ! E important să-ţi speli dinţii, dar nu toate pastele de dinţi asigură albirea danturii. Iată de ce se spune că nu trebuie să facem economii nici în ceea ce priveşte crema de faţă, nici în cazul pastei de dinţi.

 

9 Ţine-te de « program » ! Înainte să te plîngi că pasta de dinţi din reclamă nu ţi-a albit dinţii în două săptămâni, gîndeşte-te dacă nu cumva ai omis s-o foloseşti de fiecare dată şi dacă nu cumva, în timpul tratamentului, ai făcut exces de cafea, ceai negru, ţigări şi sucuri « negre ». Vezi tu, e ca şi cum ai ţine dietă doar dimineaţa şi seara, iar în restul zilei ai mânca oricât şi orice ! Nu merge, nu ?

 

10  Întreţine rezultatele. Dacă vezi că dinţii tăi au devenit  mai albi, nu te întoarce la vechile obiceiuri, mizând pe ideea că ai testat deja o metodă de albire a dinţilor. Foloseşte pasta de dinţi care ţi-a înlesnit performanţa şi vei fi tot mai mulţumită !

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.