Masa de Paște – Rețete simple și rapide

By  | 

„Eu nu prea gătesc…!” Dar ce-o să pui pe masă de Paște, dacă până acum ai comandat mâncare sau te-ai mulțumit cu chestii nu foarte complicate?

Treci prin bucătărie doar cât să-ți iei cafeaua? Sau poate ți-a pierit cheful să gătești / mănânci mereu aceleași preparate la masa de Paște. Dar parcă ai vrea să-l impresionezi pe iubitul și partenerul tău de distanțare socială… În oricare dintre descrieri te-ai regăsi, poți pune în aplicare aceste 3 idei simple.

tarta cu hribi

Foto: iStock

Tartă cu hribi

Poți prepara aluatul pentru tartă cu o zi înainte de masa de Paște dintr-o cană de făină, ½ pachet unt, un ou și un praf de sare, pe care le frămânți cu mâna, apoi îl lași la frigider împachetat în folie alimentară, sau poți cumpăra unul de la supermarket.  Când pregătești masa, îl întinzi pe fundul tăvii și te apuci de umplutură. Ai nevoie de trei ouă, o ceașcă cu făină, o cană cu brânzeturi rase, hribi tăiați subțire și o mână de rondele de ceapă, condimentate cu usturoi zdrobit, sare și piper. Pune totul peste aluat și coace-le timp de 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

salata cu ou

Foto: iStock

Salată cu pui și năut

Ce faci cu atâtea ouă vopsite de Paște? O salată ușoară și răcoroasă. Pune o mână de frunze asortate – spanac, rucola, valeriană, două ouă tăiate în sferturi, o ceapă roșie mică, un castravete feliat, un avocado tăiat în bucăți, o ceașcă de năut fiert și câteva felii de piept de pui la grătar. Prepară și un dressing, din ulei de măsline, lămâie, o linguriță de miere, puțin oțet din vin alb, muștar, piper alb și sare.

briose

Foto: iStock

Brioșe pufoase

Treci apoi la prepararea desertului: brioșe cu mascarpone, decorate cu drajeuri în formă de ouă. Și ziceai că nu știi să gătești!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *