Deserturi low-carb: Tiramisu

By  | 

Nu, nu e e (încă) o dietă, alege deserturi low-carb precum acest Tiramisu pentru a-ți satisface poftele, fără să-ți faci griji că te poți îngrășa.

Poate că sună drastic, dar limitarea carbohidraților nu este chiar atât de dificilă.  Pentru că asta înseamnă să renunți la toate alimentele cu zahăr (și sunt mai multe decât crezi, pentru că zahărul și derivatele se regăsesc inclusiv în mezeluri, conserve sau semi-preparate), și desigur, la paste și produse de panificație. Mai sărace în carbohidrați sunt fructele, dar și acestea au un conținut destul de ridicat, în timp ce proteinele ​​naturale, grăsimile și unele legume se plasează în zona „no-carb”. Vestea și mai bună, dacă ești amatoare de dulciuri, este că poți prepara deserturi low-carb fără să sacrifici gustul, folosind alternative sănătoase, hrănitoare și apetisante. Mai mult decât atât, studiile arată că alimentele cu conținut scăzut de carbohidrați consumate în cadrul unui plan alimentar de lungă durată pot determina pierderea rapidă în greutate, dar și la îmbunătățirea markerilor de sănătate, fiind recomandate de mulți medici. Mai vrei o veste bună? Nu este nevoie nici să numeri caloriile.

Iată rețeta unuia dintre cele mai apreciate deserturi, care-ți vor satisface pe deplin pofta de dulce:

TIRAMISU LOW-CARB

Fără pișcoturi, sirop sau zahăr? Da, este posibil și va avea exact gustul irezistibil de fiecare dată. O să-ți ia doar un pic mai mult tip să prepari baza…

INGREDIENTE

Pandișpan low-cab:

  • 4 ouă
  • 60 g eritritol sau 50 g xilitol
  • 2 linguri ulei de cocos sau unt, topit la foc mic
  • 250 g făină de migdale
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță extract de vanilie

Crema mascarpone

  • 2 ouă
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri eritritol sau 2 linguri xilitol (acesta din urmă se dizolvă mai bine în cremă)

Pentru sirop

  • 2 linguri îndulcitor granulat
  • o lingură de unt
  • 30 ml cafea neagră
  • o linguriță esență de rom

MOD DE PREPARARE:

Amestecă cele 4 ouă cu îndulcitorul, adaugă untul/uleiul de cocos topit, apoi adaugă vanilie și făina de migdale combinată în prealabil cu praful de copt. Împarte aluatul în două sau trei părți (în funcție de mărimea tăvii), apoi coace blaturile pe rând în tava tapetată cu hârtie de copt. De asemenea, dacă vrei să prepari Tiramisu deja porționat în pahare, poți coace blatul într-o tavă mare de cuptor, pentru ca apoi să-l tai în forma/cantitatea dorită.

Pentru a însiropa blatul, pune la foc îndulcitorul cu untul și romul și fierbe-le până capătă o nuanță brună, apoi toarnă treptat câte puțină cafea. Lasă siropul la răcit până prepari crema.

Separă albușurile și bate-le cu un praf de sare până obții o spumă densă. Separat, freacă gălbenușurile cu zahărul dietetic până obții o cremă galben lucioasă și adaugă brânza mascarpone, apoi încorporează albușurile, folosind o spatulă.

Pentru a monta desertul, așază primul blat cu fața în jos, adaugă sirop pe toată suprafața (nu foarte mult, blaturile low-carb tind să aibă o consistență ușor umedă), folosind o pensulă de silicon, un strat de cremă de mascarpone, și tot așa, până termini blaturile și crema. La final pudrează cu cacao sau ciocolată neagră rasă și lasă-l la frigider minim două ore. Savurează-l cu o cafea neagră.

FOTO: Unsplash

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *