Vinetele – beneficii pentru sănătate și rețete simple

By  | 

Vânăta este una din plantele vedetă ale toamnei și fiecare dintre noi ar trebui să o consume mai des. Află ce beneficii pentru sănătate are și încearcă rețetele pe care le-am ales pentru tine.

Vinetele sunt bogate în proteine, vibre, vitamine, magneziu, calciu, fosfor, fier și potasiu, iar multe dintre acestea se găsesc incusiv în coajă. Încearcă, deci, să nu cureți coaja, pentru că pierzi nutrienți importanți. De asemenea, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le oferă, îți recomandăm să consumi vinetele gătite la abur, la cuptor sau pe grătar, evitând folosirea uleiului.

Citește și: Anghinarea – beneficii și rețete 

Ce beneficii au vinetele?

Îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul, datorită conținutului mare de fitonutrienţi esenţiali.

Protejează tractul digestiv și împiedică apariția cancerului de colon, mulțumită conținutului mare de fibre.

Te ajută să slăbești, pentru că sunt sărace în calorii și nu conțin grăsimi.

Scad colesterolul rău, datorită conținutului mare de antioxidanți.

Previn inflamațiile, tot datorită antioxidanților.

Scad riscul infarctului și al accidentelor vasculare cerebrale, pentru că au un conșinut mare de vitamina K și bioflavonoide.

Citește și: Cum depozitezi corect fructele și legumele

Rețete cu vinete

Vinete la grătar cu sos de iaurt și mentă

Vinete cu usturoi și dressing de verdețuri

Salată de vinete cu pastă de susan

Lasagna cu vinete, spanac și ricotta

Vinete coapte cu legume

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *