Variante vegane la meniul de Paste

By  | 

Sigur, Paştele este o tradiţie frumoasă prin care gospodinele îşi pot arăta iscusinţa în bucătărie – dar ce te faci când nu mănânci carne şi te fereşti de produsele de patiserie?
Sărbătorile sunt motiv de bucurie, dărnicie şi petrecere a timpului cu cei dragi, dar totodată pot fi şi momente delicate, când pur şi simplu nu ştii ce să mănânci, mai ales dacă eşti vegetariană sau vegană sau dacă pur şi simplu eviţi să consumi anumite alimente despre care ştii că nu aduc valori nutriţionale importante regimului tău alimentar. Iată la ce opţiuni sănătoase ne-am gândit:

In loc de traditionalul cozonac

Anca Alungulesei este specialist în deserturi raw-vegane şi în programe terapeutice şi de detox cu sucuri naturale din legume şi fructe şi pe site-ul ei, rawcoco.ro descoperi o mulţime de sfaturi grozave şi reţete delicioase raw-vegane. Ideea ei pentru un cozonac raw-vegan este interesantă! Ai nevoie de 300 gr fulgi de ovăz, 200 gr curmale (hidratate), 50 gr smochine (hidratate) şi două linguri unt cocos, iar pentru cremă îţi trebuie 200 gr nuci româneşti (hidratate), 100 gr miere, 30 gr cacao, ½ lg scorţişoară, ½ lg vanilie. Intră pe rawcoco.ro, la secţiunea Blog⁄Reţete⁄Deserturi şi vezi cum se prepară!

In loc de icre

Poate că nu te împaci foarte bine cu icrele de peşte şi îţi pică greu la stomac, aşa că ce spui de o salată de humus raw preparată în casă? Reţeta bloggeriţei Carmen Negoiţă pentru acest preparat este simplă şi rezultatul foarte gustos: Pentru a prepara hummus raw ai nevoie de 200 g năut fiert, 100 g ardei copt, 1 linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi, dacă vrei să aibă o aromă de neuitat, pune şi o linguriţă de ulei de in cu rodie. Eventual adaugă şi doi căţei de usturoi, sare de Himalaya după gust şi puţină apă. Amestecă în blender şi intră pe carmennegoită.com pentru alte idei culinare ingenioase!

In loc de multe prajituri

Tot de la bloggeriţa Carmen Negoiţă, care este totodată şi promoter al stilului alimentar raw din România, primim o idee de reţetă excelentă pentru atunci când ne e poftă de ceva dulce – ciocolată caldă raw, care nu conţine lapte de origine animală. Este uşoară şi energizantă! Astfel, amestecă în blender lapte de migdale cu alune, puţină cacao raw combinată cu pudră de roşcove, miere, lucuma şi maca. Pentru a fi raw, nu o încălzi la mai mult de 40 grade.


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *