Retete pentru o cina sanatoasa cu peste

By  | 

Peştele este un aliment foarte recomandat de nutriţionişti, indiferent dacă vrei să dai jos câteva kilograme sau cauţi o alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de carne. Ţi-am pregătit pentru azi câteva reţete sănătoase pentru o cină uşor de făcut ce conţin acest aliment foarte benefic pentru organism.

Carnea de peşte conţine multe substrante minerale şi nutritive, printre care amintim acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) şi potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu. Cantităţile acestora diferă în funcţie de tipul peştelui. De exemplu, cel slab conţine mai puţine grăsimi şi acizi graşi esenţiali omega-3 decât cel roşu.
 
Printre beneficiile acestui aliment se numără:
 
Prevenirea osteoporozei. Datorită vitaminei D, consumul regulat de peşte contribuie la prevenirea acestei boli; sunt puţine alimente care conţin această vitamină.
Prevenirea anemiei. Fierul contribuie la prevenirea şi combaterea anemiei, iar peştele este un aliment bogat în această substanţă minerală.
Prevenirea cancerului. Multumită acizilor graşi esenţiali omega-3, consumul regulat de carne de peşte poate reduce riscul de cancer cu 50%.
Scăredea riscului de boli cardiovasculare. Aceste boli apar din cauza nivelului crescut de colesterol, iar prin consumul regulat de peşte acesta este scăzut.
Prevenirea bolii Alzheimer. Persoanele care consumă peşte regulat au un risc mai scăzut de a suferi de acestă boală, datorită acizilor grasi polinesaturaţi care previn deteriorarea celulelor creierului.
Accelerarea arderilor. Peştele este unul dintre alimentele cele mai bogate în iod, care ajută la arderea grăsimilor.
 
De ţinut minte! Unele tipuri de peşti au un conţinut ridicat de mercur care poate dăuna organismului. Femeile însărcinate, cele care alăptează, dar şi cele care încearcă să rămână însărcinate trebuie să evite macroul, rechinul, peştele spadă şi merlinul albastru. De asemenea, şi epinefelul, merluciul şi pionul portocaliu au un conţinut mai ridicat de mercur.
 
Acestea fiind spuse, ţi-am pregătit cinci reţete uşor de făcut pentru o cină cu peşte.
 
 
Urmăreşte-ne în continuare şi pentru alte idei de reţete!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *