Retete dulci cu capsuni

By  | 

Sezonul căpșunilor e aici așa că ți-am pregătit câteva rețete cu aceste fructe dulci, delicioase și ademenitoare.

De mică mi-au plăcut căpșunile, fie ele simple, cu zahăr, frișcă sau topping de ciocolată. De fapt, nu cred că știu măcar o persoană căreia să nu îi placă! Deși le găsim prin supermarket-uri în orice sezon, trebuie să recunoaștem că în această perioadă a anului au cu adevărat gust, mai ales dacă le cumperi direct de la țăranii din piață sau, chiar mai bine, le crești în propria grădină.

Aceste fructe nu numai că sunt gustoase, dar au și multe beneficii pentru sănătate. Voi începe cu unul care sigur te va interesa, și anul faptul că țin ridurile la distanță. Mulțumită conținutului de vitamina C, care ajută la producerea de colagen, pielea devine mai frumoasă, iar ridurile vor apărea mai târziu. Aceeași vitamină, alături de antioxidanți, întărește sistemul imunitar, iar antocianina te ajută să te protejezi și de razele solare sau alte efecte vătămătoare ale naturii.

Și, ce să vezi, tot antocianina poate reduce riscul atacului de cord cu peste 30% în cazul femeilor! Mai mult, căpșunile pot reduce tensiunea și pot repara arterele. De asemenea, consumul regulat poate reduce inflamațiile articulațiilor, arată studii efectuate de oameni de știință de la Harvard.

Deci, iată, acum ai și mai multe motive să cumperi și să consumi căpșuni! Totuși, pentru a te convinge chiar și mai mult, am ales pentru tine 6 rețete absolut fenomenale pe care să le încerci cât de curând!

Desert rapid cu căpșuni

Milkshake de căpșuni

Millefeuilles

Ruladă cu frișcă și căpșuni

Shake din fructe roșii

Tartă festivă

Poftă bună!

Comments

comments