Retete delicioase cu cirese

By  | 

Sezonul cireșelor a sosit! Cu această ocazie, ți-am pregătit câteva rețete cu aceste fructe care ne aduc aminte de copilărie.

Cireșele sunt unele dintre fructele preferate ale tuturor copiilor, iar acest lucru este valabil și în cazul adulților. Nu sunt nici prea dulci, nici prea amare, nu e nevoie să le curățăm, le putem consuma simple sau în prăjituri și alte bunătățuri și, mai mult de atât, au numeroase beneficii pentru sănătate.

Retete dulci cu capsuni

Aceste fructe conțin vitamine precum vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, vitamina PP, betacaroten, minerale (magneziu, sodiu, potasiu etc), antioxidanți și multe ale substanțe active. Ele au multe beneficii pentru sănătate, iar în continuare îți voi enumera câteva dintre ele.

Pentru început cireșele sunt analgezice naturale, alături de ghimbir, usturoi, ardei iute sau turmenic. Ele reușesc să scadă durerile de oase, dar și cele musculare. Au și efecte antiinflamatoare, fiind recomandate persoanelor care suferă de acnee, inflamații, prezintă alergii cutanate sau suferă de anumite boli cronice.

Cele mai bune antibiotice naturale

Apoi, au efecte benefice asupra somnului – te pot scăpa de insomnii, îmbunătățesc calitatea somnului, scăpându-te de coșmaruri, și alungă oboseala.

Dacă ai probleme cu îngălbenirea dinților, stai liniștită, cireșele te pot ajuta și în acest sens! Precum căpșunile sau merele, te pot ajuta să îți cureți și albești dinții. Acest „miracol” nu va avea loc peste noapte, bineînțeles, deci încearcă să le consumi cât mai des, după masă.

De asemenea, îți pot ajuta rinichii și ficatul! Poți combate pietrele la rinichi cu ajutorul unei căni de ceai de coji de cireșe pe zi (250 ml apă fierbinte + o linguriță-două de coji de cireșe mărunțite). Dacă suferi de o afecțiune a ficatului, în schimb, consumul a două cești de cireșe în fiecare zi, pe stomacul gol, te poate ajuta mai mult decât crezi.

5 obiceiuri alimentare care te mentin sanatoasa vara

Ele te pot face să trăiești mai mult (și cine nu își dorește asta?) și pot preveni cancerul, totul datorită antioxidanților, vitaminelor și substanțelor active care mențin sănătatea celulelor și care pot detoxifica organismul.

Deci, iată, acum ai și mai multe motive să consumi cireșe! Totuși, pentru a te convinge chiar și mai mult, am ales pentru tine 6 rețete absolut fenomenale pe care să le încerci cât de curând!

Budincă însiropată
Spumă de cireșe cu ciocolată
Sorbet de cireșe
Rulouri cu cireșe
Smoothie tricolor
Cocktail Red Velvet

Comments

comments