Rețete de prăjituri perfecte pentru Valentine’s Day

By  | 

Vrei să îi pregătești ceva dulce iubitului tău de Valentine’s Day? Încearcă aceste rețete simplu de preparat, dar delicioase și de efect!

Valentine’s Day se apropie cu pași repezi. Poate că ai ales deja cadoul cel mai potrivit pentru partenerul tău, dar când vine vorba de o prăjitură specială… nu prea ai idei. Noi îți venim din nou în ajutor! Am testat câteva rețete potrivite pentru acestă ocazie (și nu numai) și le-am ales pe cele mai simple și delicioase. Nu ai nevoie de multe ingrediente și suntem sigure că vor ieși minunate chiar dacă nu prea te pricepi la gătit și făcut prăjituri.

Rețete de prăjituri perfecte pentru Valentine’s Day

Vulcan de ciocolată (lava cake)

Tuturor ne place ciocolata, iar un lava cake este mereu de efect. Vei avea nevoie de 5 ouă, 150 g zahăr pudră, 1 pachet de unt, 110 g de faină, 220 g de ciocolată neagră topită, un praf de sare, unt și cacao pentru uns formele.

Mod de preparare:

După ce untul a ajuns la temperatura camerei și s-a înmuiat, freacă-l bine cu zahăr. Încorporează ouăle pe rând, apoi adaugă treptat făina, ciocolata topită și un praf de sare.

Unde cu unt formele de copt și pudrează cacao. Umple-te cu compoziția de mai sus, apoi dă la cuptor 7-9 minute.

Fondue de ciocolată cu fructe

Nu cred că se supără nimeni dacă propunem încă un desert cu ciocolată, nu? Pentru acesta, vei avea nevoie de 100 g ciocolată neagră (cu 70% cacao), 1 linguriță de extract de vanilie sau esență de rom, 100 ml lapte și fructe tăiate (ananas, mango, căpșuni… ce vă place).

Mod de preparare:

După ce ai zdrobit bine ciocolata, pune-o într-un bol la microunde, împreună cu extractul de vanilie sau esența de rom. Dă drumul la cuptor la putere maximă pentru 2 minute, apoi amestecă bine.

Între timp, taie fructele și așează-le pe un platou. Când ciocolata este gata, pune bolul în mijlocul platoului.

Bomboane raw cu mango

Un desert delicios și sănătos! Vei avea nevoie de 150 g nuci sau caju, 150 g mando uscat, 10 curmale fără sâmburi, 20 g de semințe de cânepă, 30 g fulgi ce cocos, un praf de sare și, opțional, coaja de la o limetă.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 350 de grade și aranjează nucile pe o foaie de copt. Coace-le maxim 10 minute, apoi lasă-le deoparte.

între timp, pune mango într-un bol și acoperă-l cu apă caldă. Lasă-l în apa pâcă se înmoaie (5-8 minute). Scurge-l apoi de apă și așează-l pe un șervețel.

Mixează nucile în blender, apoi pune-le în alt bol. După, mixează curmalele alături de mango. Scoate compoziția și pune-l peste nuci, adaugă semiințele de cânepă, nuca de cocos, coaja de limetă și un praf de sare. Amestecă bine, până când se formează o compoziție omogenă.

Dacă amestecul e prea lipicios, mai adaugă niște nucă de cocos sau semințe de cânepă. În cazul în care e prea uscat, mai adaugă curmale.

Formează bile mici și rostogolește-le prin nucă de cocos.

 

Poftă bună!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *