3 rețete de dulciuri perfecte pentru post

By  | 

Nu e deloc greu să îți saturi pofta de dulce în post! COSMO îți prezintă 5 rețete simple, dar delicioase, perfecte pentru această perioadă.

Doar pentru că ai ales să nu consumi lactate și ouă în această perioadă nu înseamnă că nu poți prepara dulciuri delicioase! Iată câteva rețete pe care cu siguranță le vei iubi:

Brioșe de post cu ciocolată

Ingrediente

  • 210 g făină
  • 40 g cacao neagră
  • 150 g zahăr brun
  • 60 g margarină
  • 250 ml lapte de soia
  • 1 pliculeț cu praf de copt
  • fulgi de ciocolată (minimum 70 % cacao)
  • esență de rom
  • sare

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc împreună cu margarina, până când aceasta din urmă se topește. Se adaugă apoi cacao, se amestecă și se lasă deoparte.

Apoi, se amestecă făina cu praful de copt, fulgii de ciocolată și un praf de sare. La final, se încorporează amestecul de lapte, cacao și margarină.

Se aromatizează după gust, apoi se toarnă compoziția în forme de brioșe tapetate cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ jumătate de oră (nu uita să testezi cu scobitoarea!).

Budincă de cacao

Ingrediente

  • 2 avocado curățați
  • 2 linguri cu ulei vegetal (sau ulei de cocos ori avocado)
  • 80 ml sirop de agave/arțar/miere
  • 3 curmale hidratate în apă caldă pentru 15 minute
  • 90 g cacao
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 125-250 ml lapte de soia/migdale/orez

Mod de preparare

Toate ingredientele, exceptând laptele, se pun în mixer și se amestecă până când compoziția ajunge fină. Se toarnă apoi laptele (treptat), până când se ajunge la consistența dorită.

Budinca se lasă la frigider cel puțin o oră, apoi poate fi consumată.

Gogoși de post cu gem

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduță
  • 2 linguri cu zahăr + 1 linguriță
  • 2 linguri cu ulei
  • ½ cubuleț de drojdie de bere proaspătă (25 g)
  • coajă de lămâie sau portocală
  • gem (fructe de pădure, căpșuni, citrice, prune)
  • zahăr pudră
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și 203 linguri de apă călduță. Se lasă deoparte 15 minute, să crească.

Între timp, maiaua se toarnă peste făină și se încorporează cu zahăr, ulei, un praf de sare și coajă de citrice. Se adaugă și amestecul de apă cu drojdie, apoi se acoperă cu un șervet și se lasă să crească 45 de minute.

Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină și se decupează cercuri cu un pahar.

Se pune câte o lingurițăde gem pe o parte din rondele și se acoperă cu alte rondele. Se presară cu grijă marginile.

Se încince ulei într-o tigaie adâncă și se prăjesc gogoșile pe ambele părți. La final, se scot pe un șervețel de hârtie și se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *