3 rețete simple de aperitive delicioase

By  | 

Aperitivele nu pot lipsi de pe nicio masă festivă. Dacă te-ai săturat de gustările clasice, îți propunem 3 rețete cu care nu vei da greș.

Reci sau calde, aperitivele au scopul de a stimula apetitul invitațiilor și sunt servite înainte de masa propriu zisă. Ele nu ar trebui să conțină ingrediente ce vor fi folosite și la restul mâncărurilor, nu trebuie să miroasă puternic, iar dimensiunea lor ar trebui să fie mică.

Trebuie să ai grijă ca aperitivele să se potrivească cu restul mâncării. De exemplu, dacă felul principal este o mâncare chinezească, aperitivele nu ar trebui să fie mediteraneene. Pentru ca toți invitații să fie mulțumiți, combină aperitive moi cu crocante, evită aperitivele ce trebuie mâncare cu pâine și separă-le, dacă sunt mai multe tipuri.

În continuare găsești 3 rețete de aperitive simplu de preparat, dar delicioase:

Coadă de păun

Ingrediente:

1 vânătă
1 castravete Fabio
3-4 roșii
măsline negre fără sâmburi
ierburi aromatice
45g brânză de vaci cremoasă
sare, piper

Mod de preparare:

Se taie vânăta felii, apoi se așeaază în tigaie. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune puțină sare, piper și ierburi aromatice. Vinetele se coc la foc mediu până se înmoaie. Între timp, se feliază castravetele, roșiile și taie în două măslinele. Așează apoi feliile de vânătă pe un platou, așează puțină cremă de brânză, apoi felii de roșii, castravete și măsline negre. La final, decorează cu puțin mărar proaspăt.

Rulouri de salată cu ton

Ingrediente:

1 conservă de ton în ulei
1 conservă porumb
frunze de salată (medii sau mari)
ceapă verde
castravete
zeamă de lămâie
sare, piper
felii de pâine integrală

Mod de preparare:

Ceapa se toacă, iar castravetele se taie în bucățele lungi și subțiri (cât lățimea frunzei de salată). Într-un bol se amestecă tonul cu legumele (fără castravete), zeama de lămâie, sarea și piperul. Se pun pe frunza de salată 2 linguri de compoziție, se așează câte o bucățică de castravete, apoi se rulează cu grijă. Se așează fiecare rulou pe o jumătate de felie de pâine.

Ciuperci umplute cu gorgonzola

Ingrediente:

1 kg ciuperci
250 g gorgonzola
câteva fire de ceapă verde
3-4 linguri de ulei
sare, piper

Mod de preparare

Se scot piciorușele ciupercilor, iar pălăriile se așează în tapa tapetată cu hârtie de copt. Piciorușele și ceapa verde se toacă mărunt și se sotează în ulei câteva minute. Se asezonează cu sare și piper după gust. Se umplu pălăriile cu acest amestec. Apoi, se presare gorgonzola mărunțită peste fiecare ciupercă. Se dău la cuptor în jur de 15-20 de minute.

Poftă bună!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *