Dieta de sărbători – sau cum slăbim până la Crăciun

By  | 

Noi toate știm că unul dintre motivele principale pentru care așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă este masa îmbelșugată din care ne vom „înfrupta”! Dar ce ne facem atunci când am folosit vacanța de vară pentru același motiv, am acumulat deja kilogramele „permise” și nu mai avem loc de bunătățile de pe masa de Crăciun?

Ei bine, pregătim un plan care să ne ajute să intrăm în formă până de sărbători, astfel încât să ne putem bucura de mâncărurile gustoase fără a ne simți vinovate! Profită de timpul rămas până la Crăciun și scapă de kilogramele ce s-au adunat peste vară!

Ai nevoie de alimente pline de substanțe nutritive, care te satură și totodată grăbesc metabolismul. Nu-i nevoie să flămânzești pentru a ajunge la silueta dorită și nici nu e cazul să stai lipită de aragaz ori să pierzi vremea cu număratul caloriilor.

Îți propunem o dietă care se întinde pe cinci săptămâni. Meniul zilnic nu depășește 1.300 de calorii repartizate pe trei mese și o gustare, pe care o poți lua oricând, la distanță de două ore de masa precedentă. Acestea îți asigură cantitatea necesară de fibre, vitamine și minerale.Dacă respecți indicațiile, de sărbători vei fi mai ușoară cu cel puțin 5 kg și vei încăpea în rochia visată.

Principiile dietei

Ai succes dacă mănânci ce-ți place, ce-ți priește și cât să te sature. Slăbirea este garantată, dar cu condiția să faci mișcare. Fie că ți-ai propus să scapi de 2, fie de 7 kg, schimbările se văd doar dacă faci exerciții eficiente. Cele care combină cardio cu forța consumă mai multe calorii decât alte metode, inducând metabolismului rutina de a obține rapid rezultate. Dacă nu-ți place să alergi pe bandă, lucrează cu mingea sau cu greutățile. Cu cât mușchii se tonifică mai tare, cu atât mai multe calorii vei arde zilnic. Odată toate aceste secrete adunate, nu-ți rămâne decât să te pui pe mâncat și pe slăbit!

Săptămâna 1

Luni

Mic dejun: 1 pahar de smoothie (½ cană de lapte degresat, 1 banană, 1 lingură de miere și 1 de linguriță de semințe de floarea-soarelui). Prânz: 1 bol de supă de linte, 1 felie de brânză, 1 ardei. Cină: 150 g piept de pui fript și salată de crudități. Gustare: 2 mere.

Marți

Mic dejun: 1 chiflă integrală cu 2 frunze de salată verde și 1 ou ochi. Prânz: 1 bol cu 1 morcov ras, ½ avocado, 1 felie de macrou afumat, 2 linguri de oțet balsamic, 1 lingură de ulei de măsline, rucola. Cină: 150 g pește fript, salată de varză la discreție. Gustare: 2 kiwi.

Miercuri

Mic dejun: 2 rondele de orez expandat unse cu brânză degresată și 1 felie de somon afumat. Prânz: salată de ton (1 conservă de ton, 1 țelină mică rasă, zeamă de lămâie) și 1 felie de pâine crocantă de secară, 1 castravete, 1 ardei gras. Cină: 1 bol de supă-cremă de roșii, 1 felie de brânză tofu cubulețe. Gustare: 4 caise deshidratate.

Joi

Mic dejun: ouă jumări (2 albu­șuri și 1 gălbenuș), 2 ardei. Prânz: 150 g carne de vită la grătar, 1 cartof-dulce fiert. Cină: supă de zarzavat la discreție. Gustare: 10 migdale.

Vineri

Mic dejun: 2 felii de toast din făină integrală, unse cu gem cu îndulcitor. Prânz: 1 porție de mâncare de mazăre. Cină: 2 cio­cănele de pui (fără piele) cu murături (conopidă, gogonele). Gustare: 2 pătrățele de cioco­lată neagră.

Sâmbătă

Mic dejun: 1 bol de cereale integrale (fără zahăr) cu 1 iaurt degresat. Prânz: 1 porție de supă de pui (fără fidea sau tăiței). Cină: 1 sendviș cu somon afumat. Gustare: 100 g cheesecake de casă (cu îndulcitor).

Duminică

Mic dejun: 1 pahar (300 ml) de suc de portocale proaspăt stoarse. Prânz: 1 tortilla cu legume mexicane. Cină: 1 bol de ciorbă de pește. Gustare: 10 alune de pădure.

Află meniul celorlalte săptămâni aici!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *