De ce apa te face mai desteapta

By  | 

H2O îţi creşte isteţimea

O cercetare recentă, citată de revista americană Time, a arătat că sudenţii care au băut apă în timpul unui examen au luat note mai bune decât cei care au neglijat acest lucru. De ce? Fiindcă deshidratarea poate creşte producţia de cortizol, hormonul responsabil cu binecunoscuta stare de stres şi anxietate. În plus, dacă nu uiţi să bei apă cu regularitate, te concentrezi mai bine pe orice task ai de făcut.

Te ajută să faci (şi) mai multă mişcare

Dacă bei apă rece ca gheaţa înaintea unei ore de fitness, vei fi mai rezistentă la efort şi te vei antrena mai din greu, susţin specialiştii. Apa rece are un efect răcoritor asupra organismului şi "luptă" contra oboselii generate de căldura excesivă. În plus, creşte gradul de toleranţă la stres.

Îţi pune metabolismul pe roate

Un studiu al Universităţii din Utah a stabilit că oamenii care beau sub un litru de apă pe zi "ard" foarte puţine calorii, în comparaţie cu cei care consumă cantitatea de H2O necesară organismului. Asta fiindcă celulele hidratate corect funcţionează mai eficient.

Iar pielea ta arată de milioane

Celulele bine hidratate reuşeşc să echilibreze mai bine producţia de sebum, susţine doctorul Howard Murad, autorul lucrării The Water Secret. Astfel, bând apă constant, pielea ta devine şi se menţine mai netedă, catifelată şi proaspătă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *