Cum să faci cea mai bună salată de paste

By  | 

Salatele de paste sunt ideale pentru prânzul la birou sau pentru picnicuri, dar se potrivesc de minune și atunci când faci un grătar cu prietenii. Învață cum să faci cele mai bune salate de paste urmând sfaturile COSMO.

Alegerea tipului de paste este primul și cel mai important pas. Îți recomandăm să optezi pentru paste mai mici, care au colțuri și crăpături, de exemplu fusilli, mini farfalle sau tubettini; și pastele penne sunt bune pentru salatele de paste. Acestea sunt mai ușor de luat cu furculița, iar forma permite sosului să se lipească mai bine de ele.

Ai grijă ca pastele să nu fie prea crocante sau prea moi. Pentru a preveni această greșeală, gătește pastele 1-2 minute după al dente, dar nu până se gătesc complet, devenind albe. Până când le lași să se răcească, consistența lor va fi cea perfectă.

Servirea alimentelor perisabile într-o zi fierbinte nu este o operațiune ușoară. Pentru a preveni deteriorarea pastelor, servește-le în boluri mai mici. Odată ce unul este gol, înlocuiește-l cu altul din frigider.

Citește și: 5 idei de rețete pentru a-ți impresiona prietenii la grătar 

În continuare găsești câte o rețetă pentru fiecare situație: salată de paste pentru prânzul la birou, pentru picnic și pentru grătar.

Salată de paste pentru prânzul la birou

Ingrediente

  • 300 g paste penne
  • 1 vânătă mică
  • 300 g roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • frunze de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor. Scurge-le bine de apă și lasă-le la răcit.

Taie vânăta cubulețe, usturoiul felii și călește-le împreună în uleiul înfierbântat.

Când sunt gata, pune deasupra pastele și roșiile cherry tăiate în jumătăți, apoi amestecă ușor.

Pune sare și piper proaspăt măcinat și presară frunzele de busuioc.

Salată de paste pentru picnic

Ingrediente

  • 4 căni de paste fusilli
  • jumătate de ardei roșu tăiat cubuțele
  • 1 ceașcă de țelină tăiată cubulețe
  • 1/4 ceașcă ceapă roșie sau verde
  • 1 ceașcă tofu
  • 4-5 lingurițe mărar proaspăt
  • 3-4 lingurițe miere
  • 2 lingurițe oțet
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar picant
  • apă pentru a subția

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor. Scurge-le bine de apă și lasă-le la răcit.

Taie legumele și lasă-le deoparte.

Pregătește dressing-ul din tofu, mărar, sare, miere, oțet și ulei, mixate bine la blender. Dacă e nevoie, adaugă apă.

Amestecă apoi pastele cu legumele și dressing-ul, apoi lasă la răcit.

Citește și: 3 sandvișuri sățioase pentru masa de prânz 

Salată de paste pentru grătar

Ingrediente

  • 450 g paste
  • 1 lămâie
  • sos pesto
  • 2 zucchini mici, tăiați pe jumătate
  • 1 dovleac squash, tăiat pe jumătate
  • ceapă verde
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • jumătate de cană roșii cherry
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor. Scurge-le bine de apă și lasă-le la răcit.

Stoarce lămâia și amestec-o cu sosul pesto, apoi adaugă amestecul peste paste.

După ce ai tăiat legumele, amestecă-le într-un bol mare și stropește cu ulei, sare și piper, apoi pune pe grătar (3-4 minute pe fiecare parte, 1-2 minute la ceapa verde).

Taie legumele în bucăți mai mici, apoi amestecă cu restul salatei.

Poftă bună!

Comments

comments

1 Comment

  1. Eduard Antoniu

    1 iunie, 2018 at 12:57

    Yuck!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *