7 rețete delicioase pentru întreaga săptămână

By  | 

Nu știi ce să mai gătești? COSMO a testat pentru tine cele mai interesante rețete și ți le prezintă pe cele mai delicioase și sănătoase, câte una pentru fiecare zi a săptămânii.

7 rețete delicioase pentru întreaga săptămână

1. Pentru un mic dejun sănătos și hrănitor, îți recomandăm să încerci salata de rucola, fenicul și pere. Pentru 4 porții, vei avea nevoie de:

  • 1 bulb de fenicul feliat;
  • 1 pară coaptă;
  • 100 g creson;
  • 75 g frunze de rucola (sau baby spanac, dacă preferi);

Pentru vinegretă:

  • 2 linguri muștar boabe;
  • 2 linguri muștar de Dijon;
  • 2 linguri miere;
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 3 linguri ulei;
  • sare;
  • piper măcinat

După ce ai tăiat feniculul în felii subțiri, menține-le într-un bol de apă cu gheață pentru a rămâne crocante. Pregătește apoi vinegreta cu ajutorul unui blender. Scurge feliile de fenicul, feliază perele în felii subtiți, apoi amestecă ingredientele. La final, stropește cu vinegretă și distribuie salata în boluri.

2. La prânz sau cină, poți încerca supa rece de praz și avocado. Pentru 4 porții vei avea nevoie de:

  • 250 g praz, doar partea albă, fin tăiată;
  • 1 ceapă curățată și fin tocată;
  • 1 cartof mediu curățat și tăiat bucăți;
  • 750 ml fond legume;
  • 1 avocado mare;
  • 1 legătură de verdețuri asortate (cimbru, dafin, pătrunjel);
  • 2 linguri ulei măsline
  • puțin vin alb, sec;
  • zeama de la 1/2 lămâie;
  • sare;
  • piper măcinat

Găsești aici modul de preparare.

3. O altă rețetă delicioasă o reprezintă roșiile umplute cu cușcuș. Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 4 roșii mari;
  • 100 g cușcuș;
  • 125 ml stoc pasăre;
  • 1 priză fire de șofran;
  • 3 fire ceapă verde, tăiate mărunt;
  • 30 g semințe de pin;
  • 30 g stafide;
  • 1 mână frunze de coriandru, tocate;
  • 1 mână frunze de mentă, tocate fin;
  • zeama de la 1/2 lămâie;
  • 2-3 linguri ulei măsline;
  • sare;
  • piper măcinat

Găsești aici modul de preparare.

4. Ți-e poftă de ceva dulce? Fă-ți o budincă de orez negru, mango, lime și fructul pasiunii, după o rețetă de Jamie Oliver. Pentru 4 porții vei avea nevoie de:

  • 200 g orez negru;
  • 1 mango;
  • 1 limetă;
  • 1 lingură alune de pădure;
  • 1 lingură fulgi de cocos;
  • 2 banane coapte;
  • 200 ml lapte vegetal;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 2 fructul pasiunii;
  • 4 linguri iaurt natural

Găsești aici modul de preparare.

5. O altă idee delicioasă pentru micul dejun o reprezintă omleta cu sote de mazare. Pentru 2 porții ai nevoie de:

  • 4-5 ouă;
  • 2 linguri cu mazăre;
  • cașcaval;
  • 60 g unt;
  • sare;
  • piper

Pentru început, fierbe mazărea pentru 30 de minute în apă cu sare, apoi scurge-o de apă și amestec-o cu 30 g de unt și câteva frunze de pătrunjel tocate mărunt. Apoi, așează deasupra unui vas cu aburi oână când omleta este gata. Prepară omleta în mod obișnuit, cu restul cantității de unt. La final, mazărea și cașcavalul ras se adaugă în interiorul „clătitei”.

6. Îți dorești un preparat sofisticat? Nimic mai simplu, încearcă homarul fiert. Pentru 4 porții ai nevoie doar de:

  • 4 homari vii;
  • unt topit;
  • sare;
  • câteva felii de lime pentru servire

Găsești aici modul de preparare.

7. În final, îți propunem rețeta de pilaf cu creveți a lui Gordon Ramsay. Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 20 creveți;
  • 500 ml fond de pasăre;
  • 200 g orez basmati;
  • 1 ceapă curățată și tăiată julien;
  • 1 cățel de usturoi, curățat și tocat;
  • 1 linguriță chimen măcinat;
  • 1 linguriță coriandru măcinat;
  • 1 1/2 linguriță pudră curry;
  • 10 păstăi cardamom;
  • frunzele de la câteva fire de cimbru;
  • 4 linguri ulei măsline;
  • sare;
  • piper măcinat

Găsești aici modul de preparare.

Poftă bună! Dacă ți-au plăcut aceste rețete, urmărește-ne în continuare pentru mai multe sugestii!


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *