5 rețete de post simplu de preparat

By  | 

Ai intrat în pană de idei? Iată 5 rețete de post simplu de preparat, cu ingrediente accesibile și foarte gustoase.

Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!

Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poți încerca:

Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)

Ingrediente:

200 g năut fiert
1 lingură tahini
zeama de la jumătate de lămâie
4 căței de usturoi
150 ml apă
1 lingura de boia dulce
150 ml apă

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!

Citește și: Dieta vegană îți poate înfrumuseța tenul 

Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)

Ingrediente:

1 vânătă
200 g paste
3-4 căței de usturoi
50 g tofu
100 g ciuperci
100 g roșii cherry
sos pesto

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.

Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)

Ingrediente:

300 g linte fiartă
2 litri de apă
sare după gust
condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust

Mod de preparare

Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.

Citește și: 3 deserturi raw vegan 

Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)

Ingrediente:

150 g orez negru
5 ridichi
2 morcovi
1 cățel de usturoi
zeama de la 1 lămâie
frunze proaspete de pătrunjel și mentă
2 linguri de ulei de măsline
sare după gust

Mod de preparare

Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.

Citește și: 5 semne că ai un deficit de vitamine 

Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)

Ingrediente:

1-2 mâini de baby spanac
jumătate de avocado copt
1 kiwi
1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt
1 linguriță amestec de semințe
sucul de la jumătate de lime sau lămâie
apă plată sau lapte vegan

Mod de preparare:

Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.

Poftă bună!

Tu ce obișnuiești să consumi în timpul postului?


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *