5 moduri prin care apa te ajuta sa fii sanatoasa

By  | 

Crezi că degeaba spun medicii că e esenţial să bei apă suficientă pentru a rămâne în formă? Iată cele mai importante 5 moduri prin care apa te ajuta sa fii sanatoasa.

Organismele noastre sunt formate 60% din apă, aşa că avem nevoie de apă pentru a ne simţi bine şi a rămâne sănătoase. Iată ponturile noastre:

#1 Străduieşte-te să bei doar apă plată, limonade din apă plată şi infuzii de fructe, apă de cocos etc, şi renunţă definitiv la sucurile carbogazoase sau băuturile energizante – acestea din urmă îţi aduc doar calorii în plus.

#2 Un corp hidratat cu apă suficientă reuşeşte să elimine zilnic bacteriile şi să îşi menţină funcţiile la capacităţi maxime. În plus, o hidratare corectă ajută aparatul digestiv să funcţioneze corect, dar şi să îţi tonifici musculatura.

#3 Atunci când te confrunţi cu dureri de cap, întreabă-te dacă ai băut suficientă apă. Uneori, migrele sunt provocate tocmai de lipsa hidrătării, iar studiile au demonstrat că cel puţin opt pahare de apă pe zi chiar au puterea de a preveni neplăcutele dureri de cap şi migrene.

#4 Dacă faci sport, e cu atât mai important să te hidratezi, pentru că prin transpiraţie elimini electroliţi – adică sodiu, potasiu etc. De aceea, când nu ai apă la îndemână şi lucrezi la sală, e posibil să te simţi ameţită sau să te lupţi cu senzaţia aia că abia tragi de tine. Apa ajută să îţi recapezi echilibrul de electroliţi din organism şi, prin urmare, să obţii rezultatele scontate la clasele de sport.

#5 „Scanează-ţi“ coatele şi genunchii! Cu cât pielea de acolo e mai uscată şi are un aspect albicios, cu atât înseamnă că organismul tău nu primeşte suficientă hidratare din partea ta. O piele hidratată arată mai strălucitoare, e mai elastică, iar ridurile se diminuează atunci când nu uiţi să bei multă apă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *