4 retete dulci cu afine

By  | 

Afinele au numeroase beneficii pentru sănătate și, pentru că sunt fructe de sezon, ți-am pregătit 4 rețete gustoase pe care le poți încerca în acest weekend.

Dintre toate fructele existente, afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă. Sunt foarte bogate în vitamine (A, complexul de vitamine B, C, D, E, K), minerale (calciu, mangan, zinc, sodiu, magneziu, iod, bor, crom, fier, fosfor etc).

Rețete răcoritoare cu pepene

Printre cele mai importante beneficii ale afinelor se numără:

 • Te pot scăpa de burtică (pot reduce factorii de risc din cauza cărora poți acumula grăsime în această zonă),
  Poate scădea colesterolul,
  Poate scădea probabilitatea apariției bolilor cardiovasculare,
  Previn apariția infecțiilor, te protejează împotriva răcelii, a febrei etc,
  Ajută la menținerea sănătății tractului urinar,
  Încetinesc pierderea vederii,
  Ajută digestia, te scapă de constipație,
  Pot preveni apariția cancerului,
  Mențin sănătatea creierului, îmbunătățesc capacitatea de învățare.

Băuturi energizante de vară

În continuare, iată 4 rețete delicioase cu afine pe care le poți încerca:

Dacă ți-e poftă de un mic dejun energizant cu iaurt și afine sau de un desert bun de savurat în orice moment al zilei, ar trebui să încerci rețeta aceasta. Nu ai nevoie decât de puțin iaurt, lapte condensat și afine (plus miere, dacă simți nevoia să fie puțin mai dulce) și 5 minute libere!

Tot la micul dejun ai putea încerca niște pancakes delicioase sau clătite americane. Nu durează mult să le prepari și pot fi un răsfăț de dimineață pentru iubitul tău atunci când rămâne la tine peste noapte. Găsești aici rețeta.

Dacă ești fana unui mic dejun consistent, avem pentru tine și o variantă cu care cu siguranță îți vei împresiona jumătatea în diminețile de weekend: pâine prăjită cu afine și banane. Găsești aici lista de ingrediente și modul de preparare.

Nu în ultimul rând, îți recomandăm un delicios cocktail rece de fructe de pădure cu topping de bezea, un adevărat răsfăț în zilele calde. Găsești aici rețeta completă.

Dacă ți-au plăcut aceste rețete, urmărește-ne în continuare pentru mai multe sugestii!

Comments

comments