3 sandvisuri satioase pentru masa de pranz

By  | 

Când lucrezi la birou, nu ai întotdeauna timp să-ţi iei pauza de masă, ca să nu mai vorbim de ieşit în oraş pentru a savura un prânz cald la bistro-ul tău preferat. În astfel de zile, sandvişul luat la pachet de acasă e o adevărată binecuvântare. Ca să fii sigură că mănânci un sandviş destul de săţios cât să ţină loc de un meniu pentru prânz, încearcă aceste reţete pline de fibre şi proteine!

Sandviş italian

Pentru că este italian, înseamnă că nu duce lipsă de mozzarella şi pesto, iar gustul bogat de legume rumenite la grătar e revigorat de o aromă discretă de busuioc. Sosul pesto îl poţi cumpăra din comerţ, dar mai sănătos e să îl prepari în casă. Amestecă în robotul de bucătărie 60 g busuioc proaspăt, 1-2 linguri seminţe de pin, 1 căţel de usturoi pisat şi ½ linguriţă sare de mare. Când obţii un amestec omogen şi tare, adaugă 30 g parmezan şi 100 ml ulei de măsline extravirgin.

Acest pesto delicios întinde-l pe o ciabatta tăiată în jumătate şi între cele două jumătăţi aşează pe rând:

  • 200 g ardei galbeni şi roşii, marinaţi şi copţi pe grătar
  • 200 g vinete, marinate şi rumenite la grătar
  • 250 g mozzarella de bivoliţă
  • 4 mâini de rucola

Vinetele sunt săţioase şi detoxifiante, ardeii sunt plini de vitamina C şi antioxidanţi, iar sosul pesto conţine vitamina A şi acizi graşi Omega 3. Italian, delicios şi sănătos!

[via: ecuisine.ro]

Sandviş cu fasole albă şi mozzarella

Cu puţine calorii, dar mult acid folic, magneziu şi fier, fasolea albă e o sursă excelentă de fibre care fac ca acest sandviş să fie mai săţios decât un simplu preparat vegetarian. Ai nevoie de:

  • 1 ceaşcă boabe de fasole albă din conservă, scurse şi clătite
  • 1 ardei gras roşu, tăiat în patru
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 8 frunze rucola
  • 8 frunze de busuioc
  • 140 g mozzarella

Amestecă fasolea şi ardeiul cu uleiul de măsline şi oţetul balsamic, adăugând sare şi piper după gust. Scoate ardeii din amestec şi găteşte-i la foc mediu într-o tigaie încinsă, până se călesc puţin (în jur de 5-8 minute pe fiecare parte).

Între timp, taie o ciabatta pe orizontală şi scoate o parte din miezul bucăţii ce va reprezenta baza sandvişului. Umple scobitura astfel obţinută cu fasolea marinată anterior, iar mixtura de ulei şi oţet rămasă pune-o deoparte. Deasupra fasolei, aşează frunzele de busuioc, ardeiul răcit, rucola şi mozzarella şi stropeşte sandvişul cu mixtura de ulei şi oţet. Aşează deasupra bucata de ciabatta rămasă şi ai obţinut un mega-sandviş care te va sătura mult şi bine!

[via: fitnessmagazine.com]

Sandviş cu pui şi iaurt grecesc

Sandvişul cu pui are nevoie de un dressing cremos ca să nu fie prea sec, dar abţine-te să foloseşti maioneză plină de calorii. Alege, în schimb, iaurtul grecesc. E delicios şi răcoritor, mai ales în combinaţie cu câteva fructe alese pe sprânceană. Trebuie doar să amesteci într-un vas mare următoarele ingrediente:

  • 450 g piept de pui gătit pe gril, tăiat bucăţele
  • ½ ceaşcă ceapă roşie mărunţită
  • ½ ceaşcă măr tăiat în bucăţele
  • ½ ceaşcă boabe de struguri, tăiate în jumătate
  • 1/3 ceaşcă afine uscate (merişoare, stafide sau alte fructe uscate)
  • ½ ceaşcă iaurt grecesc

Amestecă bine ingredientele şi drege gustul cu sare, piper şi zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Taie o ciabatta pe orizonatală, prăjeşte puţin fiecare parte şi aşează între ele compoziţia preparată anterior. Este un sandviş care nu doar că îţi va ţine de foame până seara, dar îţi va tăia şi pofta de desert, deoarece vine la pachet cu fructe dulci!

[via: damndelicious.net]


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *