3 rețete de salate delicioase de vară

By  | 

Ce preparat e mai potrivit în acest sezon pentru a-ți potoli foamea? Salatele, bineînțeles! Le poți consuma la oricare dintre mesele principale ale zilei, le poți duce cu tine la birou sau la grătare cu prietenii, le poți prepara rapid dacă ai musafiri neașteptați și sunt pline de ingrediente sănătoase.

Dacă ești în căutare de rețete de salate, încearcă recomandările COSMO!

Salată Caprese cu avocado și căpșuni

Ingrediente

80 ml oțet balsamic
1 cană de căpșuni tăiate felii
1 cană struguri sau roșii cherry tăiate în jumătate
1 avocado mediu tăiat cubulețe
frunze de busuioc
1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust
semințe de susan prăjite

Mod de preparare

Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul.

Între timp, se amestecă căpșunile, roșile/strugurii, avocado și busuiocul într-un castron.

Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper.

Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra.

Citește și: Gustări pentru fiecare moment al zilei care te ajută să slăbești 

Salată de linte și fasole

Ingrediente

1 cană de linte uscată
400 gr fasole neagră clătită
1 ardei roșu mic
1/2 ceapă roșie
1-2 roșii
ceapă verde

pentru dressing:

zeama de la 1 lămâie
2 lingurițe olei de măsline
1 linguriță muștar Dijon
1-2 căței de usturoi tocați
1 linguriță chimion
1/2 linguriță oregano
sare după gust
1/3 linguriță coriandru

Mod de preparare

Se prepară lintea conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână puțin fermă, apoi se scurge.

Între timp, prepară dressing-ul: amestecă bine toate ingredientele într-un bol mic.

Taie ardeiul, ceapa și roșiile. Amestecă-le într-un castron cu faslea neagră, lintea, apoi adaugă dressing-ul.

Citește și: Superalimentele îngrașă? 

Salată cu cartof dulce

Ingrediente

600 gr cartof dulce tăiați în bucăți
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 lingură fulgi de chili
400 gr fasole neagră clătită
150 gr porumb dulce clătit
2 avocadp
250 gr roșii tăiate în bucăți
1 ceapă roșie mică
coriandru
zeamă de limetă
sare și piper după gust

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Pe tavă cu hârtie de copt se pun cartofii și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Când cartofii dulci sunt aproape gata, se combină restul ingredientelor într-un castron mare, se asezonează și se amestecă fără a se zdrobi avocado.

Se împarte în porții egale și se servește imediat.

Poftă bună!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *