Dieta vegana iti poate infrumuseta tenul

De la tratarea acneei până la încetinirea procesului de îmbătrânire, dieta vegană poate face minuni asupra tenului tău.

Atunci când ne uităm la vedete care urmează o dietă vegană – Jennifer Lopez, Rooney Mara, Jessica Chastain, de exemplu – vedem o piele uimitoare. Să fie doar o coincidență? Poate că nu. Specialistul în îngrijirea pielii Debbie Thomas consideră că această dietă poate fi cheia spre o piele sănătoasă și frumoasă.

Ce trebuie sa stii despre dieta raw vegan

Thomas a aflat pe propia piele (la propriu) că o altfel de dietă nu a ajutat-o, iar acum este 95% vegană și este sigură că aceasta îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie. Da, chiar și calciu și proteine! Bineînțeles, pentru asta e nevoie să înțelegi nutriția și să știi din ce alimente să iei ce ai nevoie.

Iată ce beneficii poate avea dieta vegană asupra pielii tale:

Te poate scăpa de acnee

Pentru mulți, această problemă se îmbunătățește odată ce nu mai consumă lactate. Potrivit unui studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Usnabruck, laptele și produsele pe bază de zer contribuie la producerea insulinei, care are un efect negativ asupra acneei. Astfel, atunci când limitezi consumul de lactate șansele să scapi de acnee sunt foarte mari.

De ce am ales sa fiu vegetariana

Te ajută să dormi mai bine – pielea se regenerează în timp ce dormi

Dietele bazate de plante îmbunătățesc calitatea somnului și știi cât de important este somnul de frumusețe! Pentru că pielea se regenerează cel mai mult când ne aflăm în REM (cel mai profund nivel al somnului), cu cât dormim mai bine, cu atât pielea se va regenera mai repede.

Reduce rozaceea și eczemele

O mai bună echilibrare a bacteriilor bune și rele din intestin nostru poate însemna lucruri uimitoare pentru piele. Multe studii au găsit o legătură între bacteriile bune și reducerea anumitor afecțiuni ale pielii precum acneea, psoriasis, rozaceea sau eczemele.

Acestea fiind spuse, ce motive ai să nu adopți o dietă vegană?
*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.