Dieta pe bază de atracție

Pe-asta sigur n-o știai: atracția are miros. Mai precis, femeile preferă mirosul pielii bărbaților a căror dietă este bogată în ingrediente ce se regăsesc în anumite alimente. De-acum știi ce să mănânci la prânz.

Să ne înțelegem, este vorba de femelele și masculii speciei noastre. Deși studiile inițiale au fost făcute pe alte mamifere, cercetările recente pe subiecți umani n-au schimbat cu nimic rezultatele. Dacă citești asta înainte să profiți de pauza de masă, o să ne mulțumești, căci prânzul tău va fi mult mai copios și mai gustos. Iar tu, mai sexy!Ia cu sos

Când spun studiu, nu te gândi la epubrete și pahare Berzelius; experimentul de care vorbim, realizat în 2016, a presupus consumul de usturoi pur (4 „căței”) sau capsule. Cei 42 de bărbați implicați în test au purtat apoi dischete de vată la subțiori timp de 12 ore, lucru pe care l-au făcut și alți masculi care nu consumaseră usturoi.

Cu toții au fost apoi evaluați de 14 femei, care, ce să vezi, au ajuns la concluzia că mirosul celor care mâncaseră usturoi este mult mai atrăgător. Surprinzător? Feromonii, ai auzit de ei, acele substanțe care trec în transpirație, salivă și alte fluide corporale, nu se găsesc doar în parfumuri.

Având în vedere că usturoiul este bogat în antioxidanți și un antibiotic natural, este capabil să distrugă unele bacterii, inclusive pe cele vinovate pentru transpirația urât mirositoare. Astfel, receptorii feminine primesc în subconștient semnalul că au de-a face cu un partener sănătos.

Adaugă legume

Să fie un mit că nuanța pielii te poate face mai mult sau mai puțin atrăgător față de sexul opus? Un lucru e sigur, și anume că hrana poate influența culoarea pielii, chestie pe care ți-o putea spune și iubita ta, care ia de ani de zile capsule cu Beta-caroten și consumă morcovi pentru a avea pielea ușor bronzată.

Faptul că pielea cu tentă ușor gălbuie este mai atrăgătoare a fost dovedit științific, însă un studiu recent arată că o dietă bogată în carotenide (alimente portocalii – morcovi, cartofi dulci, caise, dovleac) influențează și mirosul corporal, care devine mai dulce, iar la nivel subconștient percepem din nou faptul că avem de-a face cu un potențial partener sănătos, deoarece nivelul crescut de caroten în plasmă este asociat cu rezistența mai mare la infecții și speranță de viață crescută.

Citește continuarea materialului în ediția de toamnă a Cosmopolitan Man.

Foto: Studio D. Guliver/Getty Images. Text: Ana-Maria Prunariu.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.