Dieta Paleo ingrasa?

Multe persoane au început să apeleze la dieta Paleo în ultimii ani, dar studii recente arată că aceasta te-ar putea face să te îngrași.

Alimentele pe care le consumăm zi de zi sunt pline de chimicale, multe dintre ele nefiind tocmai bune pentru sănătatea noastră. Dieta Paleo, în schimb, este bazată pe consumul alimentelor neprocesate, care sunt digerate în mod natural. Din acest motiv mai este cunoscută şi sub numele de „dieta oamenilor cavernelor”.

Ce trebuie sa stii despre dieta Paleo

Totuși, cercetători de la Universitatea din Melbourne au descoperit că dieta Paleo ar putea face oamenii mai grași și, mai mult decât atât, anumite probleme de sănătate ar putea apărea.

Cercetătorii au studiat efectele acestei diete pe șoareci, iar după opt săptămâni aceștia se îngrășaseră cu 15%, iar nivelul grăsimii din corp crescuse cu 2-4%. De asemenea, nivelele de insulină erau mai crescute, iar intoleranța la glucoză se înrăutățise.

Cele mai bizare metode de slabit

Deși studiul s-a concentrat pe șoareci, nu pe oameni, rezultatele arată că o persoană de 100 kg s-ar putea îngrășa cu 15 kilograme în doar două luni, ceea ce e enorm.

Dacă te îngrași atât de mult, „tensiunea arterială va crește, vei avea un risc mai crescut de apariție a anxietății și depresiei, vei putea avea probleme cu oasele. Pentru cineva care este deja supraponderal, această dietă ar putea duce la diabet”, spun cercetătorii.

„Ni se spune să consumăm 0 carbohidrați și multă grăsime în cadrul dietei Paleo, dar rezultatele noastre arată că această dietă doar înrăutățește anumite probleme.”

Acestea fiind spune, îți recomandăm să uiți de orice dietă și să ai o alimentație sănătoasă, echilibrată – acesta este singurul mod prin care poți slăbi, iar sănătatea ta va deveni mai bună.

Cum ar trebui sa arate o masa echilibrata

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.