5 semne că ții o dietă nocivă

Un corp perfect este visul oricărei femei, în special de când societatea spune că trebuie să poarte celebra mărime zero pentru a se simţi atrăgătoare. Deşi se realizează multe campanii de body confidence, care să ne ajute să înţelegem că un corp frumos nu trebuie neapărat să arate ca cel al unui model Victoria’s Secret, dietele din ce în ce mai drastice şi extreme rămân preferatele multor femei.

Potrivit sociologiilor, 41% dintre femeile tinere renunţă la o masă pe zi ca să pierdă din greutate, 70% au ţinut dietă cel puţin o dată în viaţă, iar nu mai puţin de 85% nu sunt mulţumite de felul în care arată. Te aşteptai la numere atât de mari? În orice caz, acest fenomen al dimensiunilor „perfecte” a luat amploare şi se pare că femeile sunt dispuse să îşi rişte sănătatea pentru o rochiţă cu câteva mărimi mai mică.

Citește și: 5 obiceiuri pentru o alimentație mai sănătoasă

În caz că și tu ții o dietă, este important să cunoști semnele uneia nocive. Iată care sunt semnele care trebuie să te convingă că trebuie să îţi schimbi dieta cât de curând:

Te simţi lipsită de energie

dieta nociva

Să fii obosită din când în când este normal, însă problema apare atunci când te simţi istovită tot timpul – deşi ai dormit destul, nu ai avut o zi grea, nu ai făcut mult efort etc. Motivul pentru care ai un nivel scăzut de energie este aportul prea mic de calorii.

Nu mai dormi bine

Motivul este simplu: îţi lipsesc nutrienţii care te ajută să dormi bine, astfel încât pierzi ore în şir răsucindu-te de pe o parte pe alta. Și cu toții știm cât de important este un somn odihnitor!

Nu te poți concentra

dieta nociva

Dacă elimini din meniu categorii întregi de alimente, şansele să suferi de ameţeală şi concentrare foarte scăzută sunt mari, organismul tău fiind slăbit. Ţine minte, trebuie să menţii un echilibru sănătos al acestuia, chiar dacă ţii o dietă!

Citește și: Câte calorii ar trebui să consumi pe zi? 

Devii obsedată de calorii

Nu mai mănânci nimic fără să calculezi la virgulă caloriile şi priveşti toate alimentele ca pe nişte duşmani calorici. Ca să poţi urma o dietă trebuie să ai un psihic puternic, să poţi fi tu în control, nu dieta.

Leșini pe stradă

Mergi la doctor şi fă-ţi analizele pentru că este clar că ţi-ai privat organismul nu doar de excesul de calorii, ci şi de mineralele şi vitaminele necesare.

Pentru a avea corpul mult visat, este nevoie ca acesta să fie şi sănătos! Nu putem spune care este cea mai potrivită dietă pentru tine şi nu este nevoie să le încerci pe toate până găseşti una care te ajută să slăbeşti. În schimb, îţi putem recomanda să faci o vizită unui doctor nutriţionist care te va îndruma către un stil de viaţă sănătos care să ţi se potrivească.

Surse foto: pixabay, pexels

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.