Dieta cu pepene rosu

Dieta cu pepene roşu suna parcă prea bine, dar este adevărată! În doar 5 zile de regim vei slăbi şi te vei simţi excelent în acelaşi timp, deoarece pepenele roşu conţine doar 25 de calorii la 100 de grame. În schimb este compus în mare parte din apă şi nu vei mai simţi nevoia să mai mănânci şi altceva după aceea.

Ce cantitate de pepene roşu este recomandata?

Cantitatea de pepene roşu indicată pentru consumul zilnic din timpul regimului este de 1 kilogram pentru fiecare 10 kilograme ale tale. Astfel, dacă ai 60 de kilograme, trebuie să consumi 6 kilograme de miez de pepene! Alte alimente sunt interzise, la fel şi sucurile şi alcoolul.

În prima parte a dietei cu pepene roşu vei pierde rapid în greutate deoarece ai micşorat aportul de calorii din organism, însă metabolismul tău se va adapta rapid şi nu vei mai scădea în greutate. De aceea, nu te baza pe acest tip de regim pentru o perioadă mai lungă, deoarece efectele sale sunt limitate. În plus, nu este indicat să îţi lipseşti organismul de nutrienţii necesari care se găsesc în alimentele la care ai renunţat.

Un alt avantaj al acestei diete este faptul că pepenele roşu are un efect puternic diuretic şi la finalul celor 5 zile de regim îţi vei fi detoxifiat organismul.

Sfaturi de alimentatie dupa terminarea dietei

Ai grijă cât şi ce mănânci după ce închei dieta cu pepene roşu, deoarece rişti să acumulezi rapid kilogramele pe care le-ai dat jos. Moderaţia este cheia unei alimentaţii sănătoase, aşadar limitează porţiile de mâncare şi consumă cât mai multe fructe, legume şi neapărat lichide.

Deşi este indicat să combini dieta cu exerciţiile fizice, din cauză că ai înlocuit sursele obişnuite de nutrienţi cu un singur aliment -pepenele roşu- te vei simţi prea obosită ca să faci şi sport.

În concluzie, dieta cu pepene roşu are rezultate rapide însă are şi multe efecte negative. Dacă te-ai hotărât să o adopţi o dată, îţi recomandăm ca data viitoare să începi o dietă sănătoasă pe termen lung!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.