Dieta Atkins, o dieta sanatoasa si eficienta

Deşi Kim Kardashian nu va arăta niciodată ca un model, eventual unul plus-size, proaspăta mămică arată pe cât de bine ar putea arăta cineva cu conformaţia ei. Toate fotografiile recente ale starletei au dezvăluit o siluetă ireproşabilă şi asta datorită dietei Atkins, pe care Kim Kardashian a urmat-o în ultimele luni.

Cum funcţionează dieta Atkins?

Dieta Atkins este, de fapt, un regim alimentar sănătos care te ajută în primă fază să slăbeşti apoi să te menţii la aceeaşi greutate, în mod natural, pentru tot restul vieţii, dacă respecţi cu stricteţe regulile. Cel mai important factor îl constituie eliminarea din alimentaţie a carbohidraţilor şi urmarea unui regim bogat în proteine şi grăsimi naturale. Carbohidraţii sunt principalul vinovat pentru multe probleme de sănătate cadriovasculare ce se vor remedia cu această ocazie.

Cele 4 faze ale dietei Atkins.

Faza 1 (Inducţia), de slăbire, impune eliminarea din alimentaţie a tuturor carbohidraţilor. Aceştia sunt: zahărul, produsele de patiserie (cereale), nucile, alcoolul şi pastele. Consumă cu încredere proteine animale şi vegetale: pui, ouă, brânzeturi, verdeţuri şi uleiuri naturale. Dacă intenţionezi şi ai de unde să slăbeşti mult, poţi să pierzi până la 6 kilograme în primele 2 săptămâni.

Faza 2 a dietei Atkins este de slăbire menţinută, însă în această perioadă poţi să reintroduci în alimentaţie nucile şi seminţele. Dacă observi că scăderea în greutate stopează, renunţă din nou la alimentele nou indroduse în regim.

Faza 3, de pre-menţinere, începe în momentul în care ai ajuns la greutatea pe care ţi-o doreai. În această etapă a dietei Atkins poţi reintroduce în alimentaţie produsele din cereale integrale şi legumele cu amidon, perioadă în care trebuie să îţi supraveghezi alimentaţia în continuare. Această fază durează o lună.

Faza 4 constituie adoptarea unui regim alimentar sănătos pe viaţă, moment în care poţi să consumi din nou paste făinoase integrale şi mai multe produse din cereale integrale, dar trebuie să eviţi întotdeauna zahărul şi produsele din cereale ori paste procesate.

Beneficiile dietei Atkins.

Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti şi pe termen lung este un regim de viaţă sănătos, dieta Atkins va avea efecte pozitive asupra stării de sănătate. Persoanele cu probleme caridovasculare vor simţi ameliorări dat fiindcă principalul vinovat erau chiar carbohidraţii, la fel şi cei cu diabet de tipul II şi cei cu tensiune arterială mare.

Efectele secundare ale dietei Atkins.

La începutul fazei 1 a dietei vei resimţi o stare de slăbiciune, ameţeală, oboseală, constipaţie. De aceea este indicat să reduci intensitatea exerciţiilor pe care le făceai sau dacă intenţionai să începi să faci sport, vei amâna 2 săptămâni momentul, pentru ca organismul tău să se adapteze la noul regim alimentar.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.