Dictionar de sanatate: Trichomonas

By  | 

Tot ce trebuie să știi pentru a preveni cea mai comună boală cu transmitere sexuală.

Se manifestă precum candida: mâncărimi, arsuri, miros neplăcut, scurgeri maronii, dureri în timpul actului sexual și urinare frecventă. Însă aceste simptome pot indica infecția cu trichomonas, cea mai comună boală cu transmitere sexuală (mai comună decât sifilis, chlamydia și gonoreea la un loc). Un bărbat transmite infecția prin intermediul unui parazit în spermă, urină sau pielea penisului, infectându-și cu ușurință și partenera. Deși sună exagerat, un studiu internațional a descoperit că doar una din cinci femei știe ce este trichomonas.

Cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala in randul barbatilor

Totuși, nu e vina ta în cazul în care nu ești informată corespunzător: majoritatea medicilor ginecologi nu o includ în testările pentru boli cu transmitere sexuală, tocmai pentru că simptomele pot fi minore sau chiar inexistente. Netratată, trichomonas poate cauza inflamație genitală, crescând riscul infectării cu HIV, boala inflamatorie pelvină, iar pentru femeile însărcinate – bebeluși subponderali. Antibioticele te scapă rapid de dureri de cap, dar trebuie să o detectezi. Roagă-ți medicul să te programeze pentru un test.

Sursă: Paul Nyirjesy, profesor de obstetrică și ginecologie în cadrul Drexel University College of Medicine și director al Drexel Vaginitis Center

Comments

comments