Detoxifierea ficatului dupa petreceri

By  | 

Știm că vei ieși la petreceri weekend-ul acesta, așa că îți venim în ajutor cu un scurt ghid de detoxifiere a ficatului.

Weekend-ul înseamnă petreceri, distracție, dans, dar și alcool. După cum deja știi, excesul de alcool nu face bine organismului, deci e bine ca măcar după petreceri să încercăm o detoxifiere.

Cand avem nevoie de detoxifiere?

Pentru început, uită de toată treaba cu „cui pe cui se scoate”. Dacă te trezești mahmură, evită să bei iar alcool – poate pe moment va părea o idee bună, dar te vei deshidrata mult mai rău, iar ficatul tău va fi și mai afectat.

Apoi, bea cât mai multă apă. De fapt, este recomandat să bei apă și în timp ce bei alcool (se spune că ar trebui să bei un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool consumat). Ficatul tău are acum nevoie de lichide pentru a elimina toxinele.

Cum functioneaza, de fapt, detoxifierea?

Nici sucurile de fructe nu sunt tocmai recomandate dacă sunt consumate în cantități mari. Trebuie de fapt să eviți zahărul și fructoza, iar sucurile de fructe fix asta conțin. Alege mai bine un ceai.

Bineînțeles, trebuie să ai grijă și cu alimentele semiprocesate sau orice aliment care conține mult zahăr. Evită și alimentele prea grase.

Îți recomandăm și să înlocuiești cafeaua cu ceaiul negru, verde sau alb, mai ales dacă bei mai multe cești de cafea pe zi. Ceaiul nu numai că îți oferă aceeași energie, dar hidratează organismul, poate reduce stresul și are proprietăți antioxidante.

Acestea fiind spuse… multă distracție la party!

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *