Detoxifiere de weekend

Fă-ţi stocul

E greu să te ţii de un plan dacă eşti înconjurată de tentaţii. Scapă de hrana nesănătoasă din frigider sau dulap şi mergi la cumpărături pentru a-ţi achiziţiona cele necesare mini dietei de detoxifiere a pielii: mere, struguri, merişor, citrice, morcovi, broccoli şi multă apă plată. Poţi adăuga şi carne slabă pe listă! Găteşte la abur şi caută să eviţi sarea!

Bea ceai fierbinte

Unul dintre indiciile unei detoxifieri reuşite este dispariţia cearcănelor şi atenuarea umflăturilor din jurul ochilor. Acest efect se datorează optimizării funcţiilor ficatului şi rinichilor. Pentru a declanşa acest mecanism, renunţă la cafea în cele două zile libere (doar poţi dormi oricît!), în favoarea ceaiului, neapărat aburind! Poţi încerca ceaiul verde sau infuzii de urzică, ghimbir, brusture sau păpădie.

Leneveşte „activ”!

Dacă plănuieşti un maraton de filme în weekend, foloseşte poziţia culcată pentru a stimula detoxifierea, prin masaj: insistă pe axilă, gît, stomac, interiorul genunchilor, pentru a facilita circulaţia limfei. Ţine sticla cu apă lîngă tine şi soarbe constant (poţi stoarce lămîi sau portocale în apă), cel puţin 2,5 litri pe zi.

Evită duşmanii tenului

Probabil că nu vei lăsa să treacă un weekend fără distracţie. {i dacă n-ai încotro… măcar ţine-te departe de alcool, ţigări (se pune şi fumatul „pasiv”) şi spaţii închise şi aglomerate. Nu ceda nici tentaţiei gustărilor precum chips-uri, covrigei, alune prăjite, pizza etc.

Încheie weekendul  în aburi

Pentru o curăţare optimă a tenului, foloseşte vechea tehnică a băilor de abur: pune într-un vas apă fierbinte şi ulei esenţial de lămîie şi stai cu faţa deasupra aburilor, cu un prosop pe cap, timp de 10-15 minute. Pune-ţi o mască cu argilă, ingredient recomandat în detoxifiere deoarece absoarbe sebumul în exces şi stimulează eliminarea toxinelor, furnizînd în acelaşi timp mineralele necesare tenului. Clăteşte, hidratează bine şi apoi… dormi minim 10 ore (ma i ales dacă ai ieşit în oraş cu o noapte în urmă), iar luni dimineaţă te vei bucura de un super-ten!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.