Deodorantul natural. Ce beneficii are și cum îl poți prepara singură?

Din ce în ce mai multe persoane renunță la deodorantele obișnuite în favoarea celor naturale datorită numeroaselor beneficii pe care acestea le aduc.

Beneficiile deodorantului natural

Nu conține aluminiuAluminiul din deodorantele obișnuite a fost legat de boli ale creierului, precum Alzheimer, dar și de apariția cancerului la sân. Mai aluminiul formează un dop care oprește transpirația iar toxinele revin în sânge.

Permite corpului să transpire

Atunci când corpul se încălzește prea tare, transpirația te ajută să îi reglezi temperatura. Astfel, acest proces este necesar pentru a avea o sănătate bună. „Dar nu vreau să miros!”, ai putea spune. Ei bine, află că transpirația nu miroase deloc, iar mirosul neplăcut este cauzat de fapt de bacterii. Deodorantul natural te poate ajuta să previi acest miros mulțumită bicarbonatului de sodiu pe care îl conține.

Nu îngălbenește hainele

Nimic nu e mai enervant decât să observi că una din bluzele tale preferate are urme galbene la subraț! Din fericire, spre deosebire de deodorantele clasice, cel natural nu îngălbenește hainele.

Nu influențează hormonii

Deodorantele naturale nu conțin parabeni, acei compuși estrogenici care pot modifica echilibul hormonal.

Sunt vegane & cruelty free

Cele mai multe deodorante obișnuite conțin ingrediente de origine animală și/sau sunt testate pe animale. În cazul deodorantelor naturale, acest lucru nu prea se întâmplă.

Reduci numărul deșeurilor

Deodorantele naturale se termină mai greu, deci vei folosi mai puține, astfel încât nu vei produce la fel de multe deșeuri. În plus, dacă îți prepari singură deodorantul, poți refolosi același recipient.

Cum se prepară deodorantul natural?

Ingrediente

3 linguri de ulei de cocos
2 linguri de unt de shea
3 linguri de bicarbonat de sodiu
2 linguri de amidon de porumb
uleiuri esențiale (opțional)

Mod de preparare

Se topesc untul de shea și uleiul de cocos într-un ibric sau direct în recipientul de sticlă în care vei păstra deodorantul, prin bain-marie.

Se ia de pe foc și se adaugă bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb, apoi se amestecă.

În funcție de preferințele tale, poți lăsa deodorantul așa sau poți adăuga câteva picături din uleiul tău esențial preferat – sau poți combina mai multe.

La final, lasă amestecul să se răcească. Îl poți păstra într-un recipient mic de sticlă sau îl poți turna într-un recipient gol de deodorant stick, pentru a-ți fi mai ușor să îl aplici.

În cazul în care amestecul este prea lichid, mai adaugă puțin bicarbonat de sodiu și amidon de porumb, iar dacă este prea gros, mai adaugă puțin ulei de cocos sau unt de shea.

Și asta e tot! După ce deodorantul s-a uscat bine, îl poți aplica pe piele, masând câteva secunde, până când este absorbit. Ai grijă să nu aplici prea mult!

 

Citește și: Unde găsim produse cosmetice și farduri cruelty free? 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.