Știai asta despre deodorant?

Te documentezi suficient despre fiecare produs pe care intenționezi să îl cumperi sau să-l folosești, mai puțin despre deodorant. Deși îl consideri banal, pun pariu că habar nu aveai de chestiile astea:

 

S-a tot vorbit despre componența deodorantelor, despre faptul că unele dintre ele ar conține substanțe cancerigene. S-a vorbit și despre eficiența lor. Apoi s-a trecut în sfera deodorantelor naturale, cum este piatra de alaun. Noi spunem, însă, că igiena este extrem de importantă, și că nu e deloc greu să identifici un deodorant care să le aibă pe toate: ingrediente „safe”, eficiență și confort. Cu toate astea, există situații în care te întrebi dacă ai făcut o alegere bună. iată cele mai frecvente situații:

 

Situație: Deodorantul nu-și mai face datoria

Soluție: Corpul poate păcăli un deodorant cu care s-a obișnuit, „schimbă produsul cu o altă formulă/brand la fiecare șase luni”, spune Han Lee, Profesor de dermatologie la University of Southern California.

 

Situație: Ți se îngălbenesc cămășile la subraț?

Soluție: Detergentul cu care îți speli hainele poate intra în reacție chimică cu deodorantul, dacă acesta din urmă conține aluminiu; mai bine evită produsele cu acest ingredient.

 

Situație: Nu ești sigur dacă ai nevoie sau nu de un deodorant

Soluție: O să te șocăm un pic, însă indiciul se află în… urechea ta. Un studiu a arătat că aspectul cerii din ureche arată dacă transpirația ta miroase: ceara albicioasă și uscată indică faptul că nu ai nevoie de deodorant. Dacă este închisă la culoare și lipicioasă, este un semn că lipsește acea chimicală cu care bacteriile cauzatoare de miros se hrănesc, deci trebuie să folosești un deodorant.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.