De ce trăiesc vegetarienii mai mult?

Numeroase studii au arătat că persoanele care adoptă o dietă vegetariană sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult. Iată de ce.

Obezitatea este o problemă foarte gravă, care, din păcate, este de multe ori considerată un subiect tabu. Mai multe studii au arătat că vegetarianii tind să fie mai slabi decât persoanele care consumă carne, au un nivel mai scăzut al colesterolului și un indice de masă corporală mai mic. Mai mult, se pare că dieta vegetariană te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie

Un studiu din 2013, la care au participat 44,000 persoane, a arătat că vegetarienii au cu 32% mai puține șanse să dezvolte diferite boli de inimă. În plus, vegetarienii au tensiunea arterială mai mică, iar această dietă chiar reușește să scadă tensiunea în cazul persoanelor care au hipertensiune.

De asemenea, vegetarienii au un risc mai scăzut de dezvoltare a diabetului. Chiar dacă acest tip de alimentație nu va vindeca boala, este foarte important să îi împiedice apariția.

Cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au studiat diferite tipuri de diete vegetariene, iar riscul apariției cancerului pare mai mic la persoanele care nu consumă carne. Momentan studiul nu s-a terminat, însă rezultatele par promițătoare – pentru cei care renunță la produsele animale, cel puțin.

Dieta vegana iti poate infrumuseta tenul

De asemenea, vegetarienii au o stare de spirit mai bună! În cadrul unui studiu din 2012, participanții au fost împărțiți în trei grupe: prima putea să consume orice fel de carne, cea de-a doua doar carne de pește, iar cea de-a treia niciun tip de carne. După doar două săptămâni, participanții care au renunțat la carne aveau o stare de spirit mai bună.

Acestea fiind spune, tu când vei adopta o dietă vegetariană?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.