De ce te doare capul după ce bei vin roșu?

Vinul roșu este preferatul multor femei, însă deseori cauzează dureri de cap. Află de ce se întâmplă asta și cum poți evita problema.

Oricine știe că după o cantitate mare de alcool apare mahmureala, dar de ce ne doare capul după doar 2-3 pahare de vin roșu? Și de ce acest lucru nu se întâmplă la toate tipurile de vin?

De ce ne doare capul după ce consumăm vin roșu?

Există trei cauze pentru care te poate durea capul după ce ai consumat vin roșu: tatinul, zahărul și histaminele. Taninul este o substanță care contribuie la gustul specific al vinului, iar histaminele reprezintă amine care au un rol important în apariția proceselor alergice.

Citește și: Un pahar de vin seara te poate ajuta să slăbești 

Doar o mică parte din oameni are dureri de cap din cauza taninului. Această substanță se găsește și în ceaiul negru, deci poți face un test. În schimb, cei mai mulți au dureri de cap din cauza zahărului și a histaminelor.

Ce poți face pentru a evita durerile de cap?

În cazul în care ești sensibilă la tanin, evită vinul roșu și alege unul alb în schimb.

Evită vinurile pline de zahăr, precum cele ieftine. În general, în acestea se pune o cantitate destul de mare de zahăr, pentru ca vinul să pară că are un gust mai bun.

Citește și: Cum alegi vinul în functie de mâncare 

Dacă de vină sunt histaminele, poți încerca să iei un mecicament antihistaminic înainte de a consuma vin.

Bineînțeles, mai există un „truc” clasic: bea multă apă! Regula spune să consumi un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool. Poți face acest lucru și înainte să te culci: forțează-te să bei 2-3 căni de apă, iar a doua zi te vei simți mult mai bine!
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Ellen Scott)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.